27 sätt att driva trafik till hemsida – öka trafik webbplats

Vill du driva trafik? Vill du öka din trafik till din webbplats? Vill du få fler besökare till hemsidan?

Syns du inte finns du inte. Det är så enkelt! I alla fall när det kommer till internet. Det gäller såklart även din blogg eller hemsida. Driva trafik till din hemsida är ett måste. Annars gör hemsidan ingen nytta. Men det finns många goda möjligheter att få fler besökare.

Vad skulle du säga om att synas på världens största blogg? Med länk till din hemsida? Ganska lockande va? Det är möjligt! Kommentera bloggar är en möjlighet som driver mer trafik än man tror. Genom att skriva relevanta kommentarer på välbesökta sidor kommer din webbadress att exponeras. Potentiella läsare kommer att klicka på länken. Det innebär att du hittat ett enkelt sätt att driva trafik till din sida.

Ett annat sätt att öka intresset för sin hemsida är att använda sociala medier. Instagram, Facebook, Youtube, Pinterest och TikTok är exempel på plattformar där man kan bygga sitt varumärke och på så sätt skaffa sig fler läsare och besökare. Skapa roligt content och hänvisa eller länka till din hemsida. Kommentera och var aktiv – i bästa fall kommer andra att kommentera och vara aktiva på din sida också. Precis som man kan kommentera på populära bloggar för att driva trafik till sin hemsida så kan man försöka synas i stora influensers kommentarsfält. Skriv en givande eller rolig kommentar och håll tummarna för att många ska gilla den så att den syns högt upp i kommentarsfältet.

Tänk på för att få mer trafik till hemsidan:

När du kommenterar på andra bloggar eller sociala medier ska du tänka på följande:

 • Inte spamma
 • Kommentera på bloggar och inlägg på sociala medier inom samma område som ditt ämnesområde
 • Skriv något relevant om personens inlägg, tex ”Vilka bra tips du skrivit om att öka trafiken till din hemsida, jag har också skrivit ett inlägg om det, kolla min hemsida”
 • Inlägget ligger kvar så länge den bloggen finns kvar, så tiden du lägger ner på att kommentera är en investering för framtiden
 • Använd flera plattformar – du ökar chanserna att synas om du finns på Instagram, FaceBook, TikTok, Youtube och Twitter också

Dagens uppgift: Kommentera bloggar och inlägg på sociala medier, två stycken om dagen per plattform
Mål: Driva mer trafik till din sida

Tveka inte. Börja nu!

Guide: 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter

Du gillar kanske också...

23 svar

 1. Edvin Uddfalk skriver:

  Tack för fina tips! Tycker det sammantaget ser mycket bra ut.

 2. Henrik Olsson - Föreläsningar skriver:

  Här fanns det mycket att läsa – så det är väl bara att sätta igång :)

 3. Tamy skriver:

  Bästa sidan/bloggen för just dessa suveräna tips. För en novis som mig/oss så är tipsen ovärderliga och där de många gånger enbart bara kostar egen tid och viljan att lära sig, tusen tack :)

 4. Fysik1 skriver:

  Läst nästan samtliga inlägg om hur man driver trafik. Nu ska detta sättas i action på vår egna hemsida. Får se hur bra vi lyckas

 5. William skriver:

  Bra läsning och många bra tips!

 6. mathilda skriver:

  tack för bra inlägg!

 7. Sandra skriver:

  Tack för en massa bra inspiration! Nu ska det testas!

 8. Tothrive.se skriver:

  Grymt bra läsning! Har spenderat de senaste timmarna och kikat runt här och favoritmarkerat en hel del, tack för alla tips! Jag har nu med detta ”21-stegs-program” i mina målsättningar för 2016 så jag är glad att jag tittade in hit. Keep up the good work!

  /Elin på

 9. Nick skriver:

  Intressant. Tack

 10. Eva skriver:

  Tack för bra tips! Min blogg är ganska ny så jag är tacksam för alla tips jag kan få för att komma igång.

 11. www.starta-blogg.se skriver:

  Tack Per, blir spännande att höra om dina resultat! Hoppas du delar med dig av det och gärna bloggar om det!

 12. Bigshrimp.se skriver:

  Mycket intressant läsning. Läs gärna mer på vår blogg

 13. sklanskydollar.com skriver:

  Tackar för kanon tipsen. Har redan hunnit med att använda mig av Google Analytics samt registrerat mig på de stora sökmotorer så som Google och bing m.m.

  / Morgan på sklanskydollar.com

 14. Länkoteket.se skriver:

  Tack för tipsen, jag har varit inne här en hel del och tycker det är många bra och intressanta tips. Tycker också att Google analytics statistik är lägre än webbhotellets statistik, när jag kollar mina 4 hemsidor.
  Jag brukar jämföra klick på analytics och webmaster tool med, och där skiljer det sig också.

 15. Momsens.se skriver:

  Magnus jag tror att du tittar på antalet sessioner och jämför det med unika sidvisningar i andra statistikprogram. En unik session i Analytics är en sammanhängande period som en användare är på sidan och det kan inkludera många sidvisningar.

  Gå in i Google Analytics, klicka på Beteende/Alla sidor/ och läs kolumnen ”Sidvisningar” så är nog den siffran i princip samma som i de andra statistikkällorna du jämför med.
  /Fredrik

 16. Momsens.se skriver:

  Utmärkt samling med tips, även för oss som är erfarna internetmarknadsförare. Det är lätt att man glömmer eller missar något som man borde göra när man bygger upp sin hemsida eller blogg, men den här listan kan man använda som referens och pricka av när man jobbar med marknadsföringen.

  Jag tar vara på tips 1 och kommenterar din blogg, om man klickar på mitt ”namn” Momsens.se kommer man direkt till min sida där jag rankar olika affiliateprogram och vilka som har fungerat bra och dåligt för mig. Säkert intressant för dina läsare också.

  Du visar att det alltid finns mer att lära sig och att man aldrig är ”klar” med sin marknadsföring. Slideshare var nytt för mig det ska jag definitivt testa!

  /Fredrik på momsens.se

 17. Magnus skriver:

  Tack för bra tips! Har du märkt att Google Analytics statistik är betydligt lägre än om man använder sig av en egen räknare alt. webbhotellets inbyggda statistik? Jag tycker inte man kan lita på Google A.

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Tack själv! Intressant, men kan inte säga att jag har märkt det själv. Måste givetvis testa lite och se om jag kan se något liknande för min sida :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *