Knep för att få fler läsare till din blogg

Det finns många knep för att få fler läsare till din blogg. Ett av de viktigaste och mest underskattade sätten att få fler läsare på bloggen är att använda sig av riktigt bra rubriker. I detta blogginlägg lär jag dig de viktigaste knepen för att få fler läsare till din bloggen med hjälp av fantastiska rubriker.

Lästips: 21 taktiker för att öka din bloggtrafik

Rubriker – ett sätt att få fler läsare till din blogg

Bra rubriker leder garanterat till fler besökare. Dina rubriker ska vara så bra att folk inte kan låta bli att klicka på dem och läsa dina blogginlägg. Det ska räcka med att de bara sett rubriker så ska intresset för ditt blogginlägg växa. Att de blir så sugna av en rubrik att de bara måste klicka kallar jag klickbarhet.

Jag definierar klickbarheten som något magiskt som gör så att när du ser en artikel eller inlägg på sociala medier eller Google så känner du att du bara måste klicka på den. Du blir nyfiken, intresserad och kanske till och med rent av spänd på vad artikeln innehåller.

Det finns flera magiska knep som drar fler läsare genom att applicera klickbarhetsprincipen på alla dina inlägg.

Rubrik, bild, ingress och call-to-action

Det finns i huvudsak fyra huvudområden för knep som drar fler läsare till din sida. De är rubrik, bild, ingress och uppmaning till handling (call-to-action).

Rubriken säger sig själv, det måste vara klickvänlig.

Titta på tidningshyllan nedan och se hur tidningarna leker med bilder, rubriker, uppmaningar och spännande ingresser för att locka dig att köpa just deras sida. Samma mentalitet måste gälla för din blogg, du måste locka till läsning, sälja ditt innehåll och göra ditt innehåll så där lite extra spännande så att det står ut bland allt annat.

Locka, sälj och bygg upp en förväntan

Kolla in di.se, en ekonomisajt på nätet som innehåller ekonominyheter, men kolla rubrikerna på deras framsida, lekfullt och utmanande, allt för att locka besökarna till att klicka på fler av deras nyheter. Rubriken är bland det viktigaste för att locka till läsning.

Kolla på dig själv, vilken tidning läste du senast? Plocka fram den och gå igenom vilka artiklar du läste! Oftast gissar jag på att du har läst artiklar av fyra olika anledningar

1.) Ämnet intresserade dig

2.) Rubriken var spännande

3.) Bilden fick dig att uppmärksamma artikeln

4.) Ingressen gjorde dig intresserad av att läsa hela artikeln.

knep som drar fler läsare

Knep som drar fler läsare utnyttjas av veckotidningar!

Bilder – lockar besökare

Att använda sig av bilder är ett knep som drar fler läsare som många använder sig av. Din sida ser både roligare och mer inbjudande ut, men framför allt när din artikel sprids på sociala medier så kommer den att locka betydligt fler om det är en bild med.

Se till att ta många egna fotografier eller använd gratis foto från internet, till exempel Creative Commons.

Ingress – lockar besökare att bli läsare

Ingressen är viktig av framförallt två skäl; det lockar till läsning och Google använder ofta ingressen för att bedöma innehållet på din artikel. Således bör du lägga mest kraft och energi på att skriva en bra ingress.

Call-to-action – få läsaren att göra som du vill

Folk har en undermedveten tendens att agera på en uppmaning.  Till exempel ”Läs den här texten om du vill få en framgångsrik blogg”, ”Klicka här om du vill bli…” osv. Ha alltid en uppmaning till handling!

Att få fler läsare till din blogg

Rubriken, ingressen och bilderna är bara tre sätt för att få fler läsare till din blogg. Det finns otroligt många och viktiga komponenter i att bygga upp en stor läsarkrets på sin blogg. Vi har skrivit flera blogginlägg om att marknadsföra sin blogg för att få fler besökare och således fler läsare till sin blogg.

Detta är mina magiska knep som drar fler läsare, för mer tips läs 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Emilia skriver:

  Så mycket tips! tack <3

 2. Annelie skriver:

  Jag har varit inne på denna sida flera gånger och kan inte sluta läsa. Allt för att hänga med ;)

 3. Matilda skriver:

  Era tips är dom bästa jag läst, underbart! forsätt såhär :)

 4. Jag har följt din sajt ett tag nu och det är bra artiklar och information rätt igenom.
  Tack för fint innehåll.

  Nybörjare och rävar på webben kan lära av dig här inne!

  Petter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *