Pinterest – visuell mötesplatsen ledd av kvinnor

pinterest statistikPinterest är en gratis tjänst som låter dig ladda upp, organisera och dela med sig av sina bilder och artiklar på digitala anslagstavlor, så kallade pinboards. Det är fokus på det visuella, oavsett om det är en bild eller en artikel som någon delar med sig så får bilden det mest framträdande utrymmet.

Kvinnor regerar på Pinterest

Pinterest har verkligen blivit kvinnornas mötesplats. Faktum är att mer än 80 % av användarna är kvinnor och av de riktigt aktiva användarna beräknas mer än 90 % vara kvinnor. Varför är det så? En trolig anledning är att det visuella får ta så stort utrymme.

Andelen kvinnor på Pinterest sätter också agendan. Det är inredningsbilder, recept och familebilder som gäller.

Varför ska du använda Pinterest?

  • Gillar du Instagram är Pinterest ett naturligt nästa steg.
  • Är du aktiv och delar blogginlägg från din blogg ökar kravet på att du har visuellt tilltalande bilder. Din blogg blir helt enkelt snyggare.
  • Bra sätt att använda för att driva trafik till din blogg eller webbplats
  • Hitta inspiration
  • Enkelt hitta bra material och information inom ett specifikt område

Pinterest är det tredje största sociala nätverket efter Facebook och Twitter. Samtidigt är Pinterest bara i början av den resan som Twitter och Facebook gjort – användarbasen är främst amerikaner och nu börjar Pinterest långsamt sprida sig.

Pinterest för företag

Det finns otaliga småföretagare i USA vars företag tagit fart tack vare Pinterest. Precis som med andra sociala medier krävs det att man är relativ aktiv för att få många följare och därigenom genomslag på det man postar.

58 av de 100 största varumärkena i USA finns på Pinterest, så det är ingen tvekan om att de stora drakarna har förstått betydelsen.

Kommer Pinterest slå i Sverige? Svaret är nog ja. Hittills har Pinterest ökat med 200 % per år, men har ännu inte nått den breda massan i Sverige. Precis som i Sverige så kan man se att det är en köpstark grupp kvinnor som står för majoriteten av alla nya konton.

Det innebär att det kan bli ett viktigt forum för alla som sysslar med E-handel och frågor som berör kvinnor. (Föga förvånande är sport inte bland det mest delade på Pinterest :))

Du hittar Starta-Blogg på Pinterest här!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *