Gratis kurs om Adsense – lär dig tjäna mer

Google Adsense meddelade i veckan på sin blogg Inside Adsense att Google erbjuder en gratis kurs om Adsense. För att vara med i första omgången måste du anmäla dig innan 20 maj, men en fågel har viskat i mitt öra att det kommer fler chanser.

Googles gratis kurs om Adsense

Kursen som heter ”Optimizing AdSense” kommer vara den första gratis online utbildning för Adsense publishers. Kursen säga hållas av Adsensepersonal med stora kunskaper om hur man bäst optimerar sina Adsenseannonser. Målsättningen är att deltagarna ska förstå vad som driver Adsenseintäkterna och att man ska kunna göra de förändringar som krävs på sin sida för att öka sina intäkter.

Kursen består av tre delar, som fokusera på olika områden:

  • Vad påverkar intäkterna från Adsense
  • Strategier för att öka din RPM
  • Hur du kan öka antalet som klickar på dina annonser, riktade annonser och täckningen av annonser

Innehåll i kursen

Innehåll gratis kurs om Adsense

Innehållet i den gratis kursen om Adsense.

Kursformatet består av videolektioner, gå igenom saker steg-för-steg och att testa vad man lärt sig. I slutet av kursen får alla deltagarna chansen att genomgå ett prov. Deltagare som får mer än 80 % rätt får ett ’certifikat’ av Google Adsense.

Redan nu kan du göra ett diagnostiskt prov för att testa dina kunskaper. Det består av 15 frågor av varierande svårighetsgrad.

Informationsfilm om Adsensekurs

Du anmäler dig till utbildningen på Optimizing Adsense with Google.

Vilken nivå ligger kursen på?

Enligt Google Adsense är kursen på medelnivå. Den består av 17 av videolektioner som totalt ska ta 2-3 timmar att göra. Efteråt finns det möjlighet att testa sin kunskap och få ett ”diplom.  Eftersom det är en gratis kurs om Adsense tycker jag absolut alla som använder Adsense ska ta chansen.

Alla som använder Adsense kan ha nytta av att veta vad som driver intäkterna och öka sin förståelse för hur ändringar påverkar intäkterna. För oss som känner till det mesta om Adsense är det en bra chans att försäkra sig om att man verkligen har koll på allt och repetera det man redan kan.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *