Hur tjänar man pengar på en blogg?

Läsarfråga 1. Hur tjänar man pengar på en blogg? Flera läsare har hört av sig på senaste tiden med frågor om att blogga, hur man tjänar pengar och vad jag rekommenderar. Jag tänkte helt enkelt att det finns fler läsare som är intresserade av svaren och därför postar jag dem här.

Hur tjänar man pengar på en blogg egentligen?

Det finns flera bra sätta att tjäna pengar på din blogg. Jag skulle rekommendera att försöka tjäna pengar på bloggen så här:

Annonser – per klick

Det finns idag flera sätt att tjäna pengar på din en blogg. För annonsörer är bloggar ett bra sätt att synas och de är beredda att betala för att synas på bloggar. Det enklaste sättet att komma igång och tjäna pengar är med Google Adsense. Då kan du sätta upp till tre annonser på din blogg och varje gång någon klickar på annonsen tjänar du ett par kronor.

Provision

Ett annat sätt är att jobba på provision som en affiliate. Då tipsar du dina läsare om produkter och varje gång en av dina läsare köper något du rekommenderat tjänar du pengar. Oftast kan provisionen vara ganska hög, ibland flera hundra kronor, så det behövs inte så många avslut för att du ska tjäna pengar. Bästa sidorna för att jobba på provison tycker jag är Tradedoubler, Adtraction, och Blogfame.

tradedoubler - hur tjänar man pengar på en blogg

Tradedoubler är min favoritsida när jag jobbar på provision.

Sponsrade blogginlägg

Det tredje alternativet är att skriva sponsrade blogginlägg. Det innebär att du skriver ett blogginlägg om ett företag eller företagets produkter och får 50-200 kronor per blogginlägg du skriver. Blogvertiser är en sida där du hittar företag som betalar för sponsrade blogginlägg.

Få många besökare först – tjäna pengar sen

Vi ställde oss frågan Hur tjänar man pengar på en blogg? och startade denna bloggen för att ta reda på det. Vi hade alltså varken en blogg eller några besökare. Till en början tjänade vi inte speciellt mycket, kanske en hundralapp per månad, men nu ett halvår senare börjar vi närma oss tusen kronor i månaden. Inte så illa va?

Vi rekommenderar dock att ni först börjar skapa bra innehåll så ni får många besökare, för besökare är en förutsättning för att tjäna pengar.  Vi kan också tipsa om några andra inlägg för att tjäna pengar på en blogg:

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *