Affiliate – 9 skäl att tjäna pengar som affiliate

Att tjäna pengar som affiliate är bara ett av alla sätt man kan tjäna pengar på nätet, men det är ett bra sätt. Enkelt, riskfritt och möjligheten till obegränsad inkomst gör affiliatemarknadsföring intressant. Jag har redan valt att bli affiliate och nu tänkte jag ge dig mina 9 främsta skäl till varför du ska tjäna pengar som affiliate.

Affiliate, affiliatemarknadsföring & affiliatenätverk

Affiliatemarknadsföring innebär att du annonserar för företag som betalar dig provision för alla kunder som klickar sig vidare från din sida till det annonserande företagets hemsida och köper något. Affiliatenätverk förbinder företag som vill annonsera med företag och privatpersoner som har en hemsida eller blogg och kan tänka sig att tjäna pengar på att ha annonser på den.  Du blir då en affiliate. 

9 skäl till varför du ska tjäna pengar som affiliate

affiliate 9 skäl till att tjäna pengar med affiliatemarknadsföring

1. Krävs inga investeringar som affiliate

Den första anledningen är att det är gratis att komma igång med affiliatemarknadsföring. Det kostar inget och det behövs inget eget lager med produkter.  Allt som krävs är att man registrerar sig på ett eller flera affiliatenätverk, väljer ett par annonser, sätter upp dem på sin blogg och väntar på att pengarna börjar ticka in.

2. Passiv inkomst – du tjänar pengar när du sover

Folk surfar på webben dygnet runt. Folk handlar på webben dygnet runt och du kan tjäna pengar dygnet runt. Alla affiliateprogram är automatiska och sköter sig själv, det krävs inte någon insats från dig.

3. Du vet vad dina besökare är intresserade av

Den som känner sina besökare bäst är såklart jag själv. När man driver en blogg inom en specifik nisch som jag gör så har jag en ganska bra utfattning om vilken typ av produkter mina besökare skulle kunna vara intresserade av. Webbhotell, bloggportaler och olika sätt att tjäna pengar på sin blogg. Naturligtvis väljer jag då affiliteprogram som erbjuder annonser inom dessa segment.

4. Som affiliate behöver du inte ha många besökare

Ska du tjäna pengar med Adsense eller andra reklamprogram som bafetalar per visning av annonsen eller för varje gång någon klickar på annonsen så krävs det att du har många besökare. Ska du tjäna mer än bara några kronor så krävs det att du har MÅNGA besökare. Så är inte fallet med affiliate. Tack vare att du medvetet eller omedvetet byggt upp en relation med dina läsare så lyssnar de på vad du säger. Använder du din röst klokt och rekommenderar produkter som du själv verkligen gillar och använder affiliate-annonser för dem så kommer du att börja tjäna pengar på din blogg redan vid låga besökarantal.

5. Starka varumärken stärker ditt varumärke

Att kunna erbjuda folk att köpa välkända varumärken via din sajt kan stärka ditt eget varumärke. Att få synas ihop med starka varumärken är få företag förunnat, men som affiliate kan man själv välja och vraka mellan vilka företag och varumärken som ska få synas på din sida.

6. Risken är noll som affiliate

Det är gratis och tar inte mycket tid att komma igång, så man skulle kunna säga att det inte finns något att förlora på att satsa på affiliatemarknadsföring. Risken är obefintlig – vad finns det för andra möjligheter att tjäna pengar, utan att riskera förlora något? Inte många vad jag kan komma på. I de flesta andra fall krävs också någon form av initital investering, till exempel utbildning eller lager.

7. Du får syssla med försäljning….

… men slipper bråkiga kunder, logistik, reklamationer och klagomål. Att syssla med försäljning på nätet är kul, men det är mycket tråkigt och monotont jobb inkluderat. Till exempel logistiken, packa paket och returer från missnöjda kunder. Med affiliatemarknadsföring slipper du de tråkiga bitarna. Du kan istället som affiliate koncentrera dig på de roliga delarna som att bygga relationer och marknadsföra produkterna.

8. Affiliate tillför ett värde

Det finns många affiliatesajter som tillför ett värde till oss internetanvändare. Jag tänker då på till exempel Pricerunner, Hotels.com och Ticket. Men det finns även mindre bloggar som tillför värde som affiliate. När jag började denna blogg fick jag hjälp att välja webbhotell via en blogg som körde affiliatemarknadsföring för webbhotell. Jag har också köpt kläder, som moderiktiga bloggare rekommenderat.

9. Obegränsad inkomst

Som affiliate finns det inget tak för vad du kan tjäna. Det som krävs av dig är viss list och uppfinningsrikedom. Titta bara på sidor som Pricerunner, Hotels.com eller Ticket – samtliga har börjat med småskalig affiliatemarknadsföring för att explodera och blir ha miljardomsättning idag. Naturligtvis kan du göra det på mindre skala. Har du en vanlig blogg med en trogen läsarskara kan du enkelt, genom att länka till exempel kläder eller inredning du själv gillar eller köpt, tjäna en bra inkomst som affiliate.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *