Affiliatenätverk – börja tjäna pengar som affiliate redan idag!

Affiliatenätverk  – tjäna pengar som affiliate

Tjäna pengar på din blogg med hjälp av affiliatenätverk. Registrera dig på alla nätverk då de flesta annonsörer endast finns på ett av nätverken. Du kan också få bonus genom att du får andra att registrera sig på affiliatenätverket. Att arbeta som affiliate är ett naturligt steg när du driver en egen blogg.

Det finns pengar att tjäna både som hobby, men även som heltidssyssla. I detta inlägg kommer du få tips och råd angående marknadsföring som affiliate men även vilka affiliatenätverk du kan använda dig av när du skall promota produkter och tjänster via din blogg. Det kan verkligen löna sig med marknadsföring på nätet!

Sammanställning av affiliatenätverk

Affiliatenätverk Annonser för tex:
Adrecord Gents.se, Blogvertiser, Halens, Let’s Deal, Telenor, Tidningskungen, totalt 100+ annonsörer
Adtraction Aktieinvest, Bank Norwegain, City Networks, ICA Banken, SEB, mer än 170 annonsörer
Adservice Comviq, Bank Norwegian mfl
Tradedoubler Tradera, Nelly, InkClub, CDON.com, Ving. Flest svenska annonsörer!

Så fungerar affiliatenätverk

Hos respektive affiliatenätverk finns det en mängd olika annonser för olika företag vars koder du kan klistra in på din blogg och på så sätt marknadsföra deras produkter och tjänster samt då tjäna pengar varje gång någon väljer att genomföra ett köp via de länkar/koder du placerat på din blogg.

Varje gång någon klickar på annonsen och genomför ett köp få du som sagt en ersättning. Hur stor ersättningen är varierar från typiska 10 % vid klädköp till 100 % vid sällanköpsvaror såsom webbhotell och försäkringar. En gång i månaden betalar affiliatenätverket ut din provision till ditt bankkonto. Du kan stå listad som privatperson, men en del av nätverken vill helst att man skall driva sin försäljning som företag.

Hur kommer du igång?

Mitt tips är att du registrerar dig på samtliga nätverk du ser i listan här ovan. De flesta nätverk tar sedan någon arbetsdag på sig för att kontrollera att din sida verkligen finns och att sidans innehåll är okej. Efter att nätverket godkänt dig kan du börja bläddra igenom annonser och välja ut de som är intressanta för dina besökare.

Var lite förutseende och använd dig enbart av produkter och tjänster som passar dig och din blogg. Har du en blogg om barnkläder så är det onödigt att promota vinterdäck om du förstår vad jag menar. Det ger inga klick och därmed inga pengar. Besökarna kommer bara att bli irriterade och klicka sig bort från din sajt. Testa dig fram till vad som fungerar bäst för dig och den nisch du valt.

Gör lite enkel research i den nischen du arbetar med och se vad andra marknadsför och sikta in dig på något liknande. Stick ut lite på något sätt i den nischen du har tänkt arbeta i. Skapa något ”nytt” eller helt enkelt en bättre sajt mot de konkurrenter som finns i den nischen du siktat in dig på.

Affiliate via blogg

Ersättningsnivåerna kan ökas med tiden

Din ersättning för såld produkt eller tjänst kan skilja sig mellan de olika nätverken och det är värt att kika runt bland dem vart du får bäst provision. Ersättningsnivåerna kan du med tiden oftast arbeta upp, men då krävs det att du levererar en hel del sales.

I flera fall kan man få dubbelt så mycket per varje sale som du får från start för en specifik produkt. Casino och spel på nätet är sådana nischer där det går att få upp ersättningsnivåerna till det dubbla, men då krävs det som sagt att man levererar en hel del sales. Det finns även andra nischer där detta fungerar. Detta är klart värt att tänka på och ha med sig under sin resa mot framgång.

Arbeta med din blogg

Börja dock att arbeta med din blogg och gör den redo för besökare och se till att du optimerar så bra du kan vad gäller inlägg, bilder, tjänster och produkter. En sajt blir aldrig riktigt klar, men det är ett härligt arbete. Det är ett kul arbete och roligt att se hur bloggen man jobbar på växer fram.

Se även vilka produkter och tjänster som fungerar att marknadsföra i din nisch och bygg kontinuerligt på med inlägg, bloggposter, marknadsföringsmaterial samt optimering av din sajt för att få så många besökare som möjligt till din sajt. När du har besökarna på plats, så ser du vad som fungerar och då optimerar du även innehållet på din sajt, så att det konverterar så bra det går och vad du kan förbättra.

Fler tips och råd vad gäller affiliate: 

Vi har skrivit flera inlägg om affiliate och marknadsföring på nätet som du hittar via länkarna här nedan:

Bästa affililiatenätverket i Sverige

Tjäna pengar på att blogga

Tjäna pengar som affiliate

I vår kategori, affiliate, här på bloggen hittar du många inlägg om detta spännande ämne.

Lycka till!

Vanliga frågor och svar om affiliatenätverk

Kan man verkligen tjäna några pengar som affiliate?

Ja, det finns stora möjligheter att kunna tjäna pengar som affiliate. Framför allt gäller det att välja en nisch som inte redan har för hård konkurrens. Sedan gäller det att lägga ner tillräckligt mycket tid, särskilt i början, för att få snurr på det.

Vad finns det för affiliatenätverk?

Det finns ganska många nätverk men om vi ska nämna de bästa så är det Adrecord, Adtraction, Double net, Shoutly och Tradedoubler. Vi har skrivit om dessa tjänster inne på vår sajt.

Hur kan man tjäna pengar som affiliate?

Om du driver en blogg, hemsida eller är aktiv i sociala medier kan du skriva om andra företags produkter och tjänster. I texten länkar du till respektive produkt och tjänst med en särskild länk du får från affiliatenätverket. Sedan är det beroende på annonsör om du får betalt en viss procent eller summa per klick, lead eller sälj.

Hur startar jag som affiliate?

För att din webbplats, blogg eller sociala medier ska bli godkänd av ett affiliatenätverk behöver det finns ett innehåll. Gärna några sidor på din blogg och helst inom ett nischat ämne. När du har bestämt dig för ett område letar du runt bland nätverken för att hitta annonsörer som passar in i ditt innehåll. Dessa annonsörer godkänner oftast bara din webbplats om den handlar om samma område och om designen ser ok ut.

Vad kan man tjäna som affiliate?

Du kan egentligen tjäna precis så mycket du vill men det krävs arbete för att nå dit. Det går utmärkt att ha detta som en heltidssysselsättning och leva på provisionen som en månadslön. Det gäller att få tillräckligt mycket trafik till din blogg och att du marknadsför produkterna och tjänsterna så att någon vill in och klicka och köpa.