Hur tjänar man pengar som affiliate?

Ett av de bästa sätten att tjäna pengar på sin webbsajt är som affiliate. Men hur tjänar man pengar som affiliate? Hur gör man för att komma igång och kanske viktigast av allt; hur gör man för att tjäna mycket pengar som affiliate?

Så tjänar man pengar som affiliate

Att tjäna pengar som affiliate innebär att man hjälper till att driva trafik till e-butiker. Du får sedan provision på den försäljning som sker av de besökare du har skickat till e-butiken genom länkar och annonser på din webbsajt.

För att bli en affiliate är det lättast att ansluta sig till ett affiatenätverk. Ett affiliatenätverk förbinder annonsörer med människor med bloggar och hemsidor, en tjänst som inte kostar dig något. Affiliatenätverket sköter betalningarna mellan annonsörerna och de som placerar annonserna på sin hemsida.

Kom igång med affiliatenätverken

Vi har skrivit flera guider hur du kommer igång med de olika affiliatenätverken:

tradedoubler

Som webbsajtägare måste man ibland ansluta sig till flera av affiliatenätverken för att hitta exakt de företag och produkter man vill annonsera om. Det är betydligt lättare att tjäna pengar på annonser om annonserna är relevanta för hemsidans besökare. Handlar din hemsida om hästar så bör du ha hästrelaterade annonser, handlar din hemsida om aktier så bör du ha aktierelaterade annonser osv.

Hur tjänar man pengar som affiliate? Så här!

Tjänar man pengar som affiliate då? Svaret är JA! Det finns mängder av webbplatser och bloggar som tjänar större delen av sina intäkter som affiliate. För att inspirera har vi skrivit ett antal artiklar om lyckade satsningar.

Affiliatenätverket Shoutly på Bloomberg. Affiliatenätverket Shoutlys lansering i USA blev så omtalad att de fick en intervju på viktiga Bloomberg. Hos Shoutly kan du både publicera dina egna e-böcker och sälja andras e-böcker mot provision.

Mediekoncernen Bonnier satsar på affiliatemarknadsföring. Den svenska mediekoncernen Bonnier storsatsade i år på casbacksajten Refunder.se som helt bygger på affiliatemarknadsföring.

Sofi Fahrmans affiliateprojekt The You Way. Bloggdrottningen Sofi Fahrman har byggt upp en hel sajt som baseras på affiliatemarknadföring.

hur tjänar man pengar blondinbella

Hur tjänar man pengar? Blondinbella vet!

Två bloggproffs avslöjar hur de tjänar pengar. Bloggproffsen TKJ och Blondinbella avslöjar hur de tjänar pengar på sina bloggar. Affiliatemarknadsföring står för en stor del.

Hur tjänar man pengar på affiliatemarknadsföring? Ja det finns flera svar på den frågan – bästa är nog; använd fantasin och kör!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *