Adrecord – guide för att tjäna maximalt med Adrecord

Adrecord är ett svenskt affiliatenätverk som kostnadsfritt kopplar ihop annonsörer som vill annonsera med privatpersoner som vill ha annonser på sin webbplats. Ersättningen är resultatbaserad, det vill säga du får betalt när någon klickar på annonsen på din sida och sedan köper något på det annonserade företagets hemsida.

Det är viktigt är komma ihåg att besökaren inte behöver köpa något med detsamma. De flesta affiliateprogram hos Adrecord har en cookietid/spårningstid på åtminstone 30 dagar. Det innebär att om den som klickat på din annons köper något på annonsörens hemsida 29 dagar senare, så får du provision.

Så kommer du igång med Adrecord

Först och främst måste du registerar dig hos Adrecord.  Det är kostnadsfritt och innebär inga förpliktelser. Du registerar dig genom att fylla i din e-post, välja lösenord och fylla i din blogg eller hemsidas adress på Adrecord registreringsida.

Adrecord registrering

Adrecord registrering – fyll i din e-post, välj läsenord och fyll i din webbadress.

När du aktiverat ditt konto kan du logga in på Adrecord. Väl inloggad är det såklart intressant att kolla vilka annonsörer som erbjuder affiliateprogram hos Adrecord. Välj  i menyn Program – Programkatalog.

Adrecord hitta affiliateprogram

Adrecord, du hittar affiliateprogram under Program – Programkatalog.

Du får då upp en lista på alla annonsörer som erbjuder affiliateprogram hos Adrecord. I skrivande stund är det över 200 företag.

Affiliateprogram hos Adrecord

Affiliateprogram hos Adrecord.

Gå igenom företagen och fundera på vilka som hade kunnat fungera på din sida. Det bör vara ett företag eller produkt som du tror att dina besökare är intresserade av.

Vad betyder alla ord?

Ersättning – Så många procent av köpbeloppet kommer du att få för de kunder som har klickat på din annons och sedan köpt något.

Spårningstid – när en besökare på din sida klickar på annonsen så registeras den tidpunkten. Besökaren har nu ett antal dagar på sig att slutföra köpet för att du ska få provision. Spårningstiden är antalet dagar.

EPC – Earnings per click eller på svenska ersättning per klick på annonsen.  Det finns en mängd andra som redan använder de olika affiliateprogrammen på sina sidor. Adrecord räknar ut hur mycket varje klick i genomsnitt genererar i provision. Det är en fingervisning till dig om hur intressant en annonsör kan vara. En hög EPC kan tyda på att många som klickar på annonsen handlar, men det kan också vara en varningssignal. Kanske det knappt är någon som klickar på annonsen, men de få som klickar köper något – det ger också en hög EPC.

CR – Conversion Rate visar hur många av de som verkligen klickar på annonsen om sedan köper något.

När du hittat en annonsör som verkar intressant klicka då på det företaget. Väl där får du upp sidan nedan, där du måste ansöka till annonsörens affiliateprogram.

 

Adrecord ansök till ett affiliateprogram

Adrecord – ansök till ett affiliateprogram.

Vissa företag/annonsörer godkänner dig automatisk medan andra verkligen kollar in din blogg eller hemsida innan de godkänner att du får visa annonser för dem på din webbplats. När du blivit godkänd för en annonsörs affiliateprogram så får du epost om det. Då loggar du in på Adrecord igen. Under fliken Program – Mina program kan du se de affiliateprogram du blivit godkänd för.

 

Adrecord - mina program

Adrecord – mina program

Nu är det dags att välja hur du vill visa annonserna på din sida.  De flesta annonsörer låter dig välja mellan olika grafiska annonser eller vanliga textlänkar. Vad som funkar bäst på din sida är svårt att säga. På starta-blogg har vi en blandning av grafiska annonser och textlänkar och hittills har textlänkarna gett bäst resultat.

När du hittat en annons som du tror passar på din webbsajt så får du en kodsnutt som nedan som du sedan klistrar in på din webbsida. Sedan är det bara att vänta på att någon ska klicka och göra ett inköp.

 

Adrecord - kopiera och klistra in kod

Adrecord – kopiera och klistra in kod

Vi fortsätter de närmaste dagarna med fler guider om hur du kommer igång med de olika affiatenätverken och tipsar om hur du följer upp och utvärderar annonserna du valt. Adrecord har likt de andra affiliatenätverken utmärkt statistik där du kan se hur effektiva dina annonser är.

Vi har listat andra affiliatenätverk om du vill komma igång med fler. Vi återkommer med mer information om hur du lyckas med Adrecord.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *