Adsense lektion 4: Tillåta och blockera reklam

I lektion 4 av Optimizing Adsense ligger fokus på att tillåta och blockera reklam med Google Adsense. Att du kan blockera reklam för vissa annonsörer eller kategorier kan vara viktigt för dig. Har du en sajt som vänder sig till yngre, så vill du kanske inte ha reklam för vadslagning. Kanske du har en känsla av att någon annons som visas på din sida inte alls är relevant? Då kan du blockera den så att ingen annan behöver se den.

Lektion 4: Tillåta och blockera reklam

Inloggad på Google Adsense hittar du rubriken Tillåt och blockera annonser. Där kan du, som rubriken antyder, tillåta och blockera reklam. Möjligheten att blockera annonser varierar med vilket språk ditt Adsensekonto är associerat med. I videon tas den amerikanska versionen upp som exempel. De har betydligt fler möjligheter att blockera annonser än vi har i Sverige.

Färre blockeringsmöjligheter med svenska Adsense

I svenska versionen av Adsense har du bara möjlighet att blockera två olika kategorier av annonser. De är preventivmedel och vadslagning. Det är möjligt att Adsense lanserar fler möjligheter att blockera reklam i framtiden för svenska användare.

Generellt så gäller att ju fler annonskategorier du blockerar desto mindre tjänar du. Samtidigt är det värt att komma ihåg att din sajt bör visa relevanta annonser – kanske inte annonser för preventivmedel är relevant för just din sida?

Tänk på detta innan du blockerar reklam

En annan sak du bör ha i åtanke är att de annonser som du ser på din egen sida inte nödvändigtvis måste vara de som andra besökare ser. Annonserna som visas är olika beroende på tidpunkt och besökaren i fråga.

blockera reklam med adsense

Du kan blockera reklam med Adsense.

Du kan också blockera reklam från enskilda företag. Orsaken till att du vill blockera en enskild annons kan vara:

  • Annonsen är olämplig för din sida
  • Du samarbetar med företag direkt
  • Du vill blockera annonser från dina konkurrenter

Men kom ihåg, att blockera reklam och annonser för mycket kan leda till att du sänker din sammanlagda intäkt.

Blockera annonsnätverk

Adsense visar också annonser från tredjepart annonsnätverk. De kan ibland ge mindre betalat än Adsense egna annonser. Granska din resultatrapport från Adsense innan du ger dig på att blockera annonser från andra annonsnätverk.

Blockera webbadresser

Som sista steg för att blockera reklam kan du mata in webbadresser till företags hemsidor som du absolut inte vill visa annonser för.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *