Webbhotell för företag – Tips och råd!

Att skaffa webbhotell som företagare är egentligen inte alls så svårt numera. Det finns bra, stabila och prisvärda alternativ hos flera webbhotellsföretag som passar både för stora och små företag.

Man bör tänka på ett par saker när man köper webbhotell till sitt företag och vi skall i denna artikel visa på dessa saker samt ge tips och råd på vägen mot ett bra webbhotell för sig som driver eller arbetar på ett företag.

Bäst webbhotell för företag

Vi skall här nedan se på ett par av de bästa webbhotellen för företagare och de som behöver ha ett bra alternativ vad gäller säkerhet, upptider, backup, stor bandbredd samt tillgänglig support. Det är ett par saker man bör tänka på som företagare när man skall närvara på Internet med en snygg och välfungerande hemsida.

Som ”vanlig” bloggare och privatperson är det kanske inte lika allvarligt ifall sidan går ner eller att det blir andra former av driftstörningar, men som företag kan det vara förödande ifall webbhotellet och den egna hemsidan fungerar till fullo.

Man tappar snabbt kunder ifall sajten är ”up and running” så att säga! Vi visar på de allra bästa webbhotellen för företag här nedan. Först ett par saker man kan tänka på vad gäller webbhotell och de krav man skall ställa för att allt skall fungera så smidigt som möjligt!

Företag och webbhotell 2024

Jag har samlat de bästa webbhotellen för dig som företagare 2024 och du ser dessa här nedan. Du kan tryggt klicka dig vidare och se vad de kan erbjuda dig och din firma. Jag använder, eller har använt, deras produkter och tjänster själv, så jag vet att de fungerar bra och stabilt.

Strato

Strato är ett stort europeiskt webbhotell som erbjuder paket i flera olika storlekar – både för mindre och större. företag. De erbjuder bland annat webbhotell, webbhotell för WordPress, webbhotell för webbshop, domäner, e-post och mycket mer. 

Strato är ett bra och pålitligt val för företag. Just nu erbjuder de sina paket Webbhotell Basic, WordPress Webbhotell Basic, E-post Advanced,  Sitebuilder Advanced och Webbshop Advanced för 0 kr/mån under det första året.  

Läs mer & Beställ

Webbhotell foretag Loopia.se

Loopia

Loopia är kända för sitt stora utbud av produkter och tjänster i alla storlekar för dig som vill skaffa webbhotell, dedikerade servrar, vps:er och domäner. De har en bra och snabb support, men tar betalt för SSL certifikat just nu.

Loopia är bra val när det kommer till webbhotell för företag helt klart! De äger numera City Sites och är en av de stora spelarna i Sverige.

Läs mer & Beställ

Miss Hosting webbhotell

Miss Hosting

Miss Hosting är just nu mitt förstaval när det kommer till webbhotell både för privatpersoner och företag. De har ett riktigt bra utbud och flera av de extrafunktioner är gratis som jag pratar om i slutet av denna artikel. Du kan växa med Miss Hosting och de är just nu det bästa valet! Passa på att skaffa webbhotell till halva priset!

Läs mer & Beställ

Templ

Templ är Sveriges första renodlade WordPress-webbhotell, byggt på Google Cloud. Driver du en webbshop, eller anser att din hemsida är en viktig del av din verksamhet, är Templ en bra match för dig. Deras två största fördelar är att de levererar snabba laddningstider och grym support. Deras support är tillgänglig mellan 03-23 och hjälper sina kunder, oavsett vad deras ärenden gäller. Templ har även byggt en användarvänlig panel helt anpassad WordPress. Här får du smidiga funktioner som stagingmiljö, möjlighet att ta backup samt dela ditt konto med samarbetspartners och kollegor. Testa Templ kostnadsfritt under en kortare period utan bindningstid.

Läs mer & Beställ

Stablehost Webbhotell

Stablehost

Stablehost är ett internationellt webbhosting företag och de har riktigt bra och prisvärda lösningar för dig som vill skaffa ett stabilt och säkert webbhotell. Du kan se till att servern ”står” i Stockholm. Du kan verkligen växa med detta webbhotell och används både av företagare och privatpersoner.

Läs mer & Beställ

One.com webbhotell

One.com

One.com har ett stort antal lösningar för dig som privatperson och företagare. Det är ett av de största webbhotellen i världen och har miljontals kunder över världen. Det är enkelt att komma igång med One.com och deras kontrollpanel.

Läs mer & Beställ

Företag och webbhotell

Vad behöver man för att publicera en hemsida online? Vilka specifikationer ska man titta lite extra noga på? Vill du vara stabil och synas på tex Google, så behöver sajten vara tillgänglig så mycket tid det bara går. Helst 100% upptid, men det har inget webbhotell. Det sker små driftstörningar hos alla, men man kan välja ett som är stabilt och säkert – det vinner man mycket på i längden.

Tips och råd för företag: 

 • Stabilt och säkert
 • Bästa möjliga upptid
 • Support dygnet runt
 • Backup
 • SSL certifikat
 • Snabb laddning av sidan
 • Hög driftsäkerhet
 • Snabb service
 • Förvarningar om olika driftstörningar eller uppdateringar

Detta är saker du skall titta på när du väljer ditt webbhotell som företagare. Företag behöver ofta ha lite extra säkerhet, lite mer support, lite fler backuper och lite mer tillgänglighet än vad en privatperson behöver.

Har du en affärskritisk webbplats, tex en webbshop eller sajt som alltid behöver nås, så måste du satsa på ett webbhotell som verkligen kan leverera eller så skaffar du då en VPS eller ännu hellre en dedikerad server, men det är helt andra kostnader för sådana lösningar. Det finns webbhotell som står pall och klarar av jobbet även för dig som företag.

Webbhotell for foretag

Tjänster för företag

Som företag har du kanske andra behov som måste tillgodoses och dessa skall vi titta lite närmare på här nedan. Du kommer förmodligen att behöva lite fler tjänster än att enbart hosta din sajt. Tips och råd vad gäller extrafunktioner kopplat till ditt webbhotell:

 • Kunna koppla till e-postadresser
 • Kunna förflytta dina sajter enkelt
 • Tillgång till större bandbredd
 • Kunna uppgradera ditt webbhotellskonto
 • Snabb support
 • Hög tillgänglighet vad gäller service
 • One-klick-installation
 • Gratis hjälp med enklare supporthjälp
 • Gratis lägga till flera domäner i ditt konto

Detta är tjänster och extrafunktioner som ett företag absolut kan komma att behöva och dessa bör ingå i ditt webbhotellskonto eller så finnas tillgängligt för ett bra och lågt pris. Kommer det  tex mycket besökare till din sajt, så kommer du behöva mer brandbredd och skall ni alla ha e-post, så kommer du säkerligen att behöva en hel del e-postadresser tillslut.

För företag rekommenderar jag Strato. Gå direkt till Strato direkt här nedan via knappen: 

Läs mer & Beställ

Jämför webbhotell för företagare

När jag jämför webbhotell både för privatpersoner och företag, så utgår jag från en specifik lista på saker som jag tycker skall ingå i ett bra och tillförlitligt webbhotell. Jag listar här nedan de saker jag brukar vilja skall ingå:

 • Backup
 • Stor bandbredd
 • Mängder med e-postadresser
 • Hög och tillgänglig support
 • Hög säkerhet
 • Hög tillgänglighet vad gäller Upp-tid
 • Att man enkelt kan uppgradera sitt webbhotellskonto

Nu vet du lite mer om hur man skall tänka och välja webbhotell för företag. Jag rekommenderar endast webbhotell och andra produkter här inne på sajten som jag själv har erfarenhet av och använder. Jag vill kunna gå i god för det som jag presenterar och så även denna gång.

Det finns bra, stabila och billiga webbhotell för dig som har företag och du kommer inte att bli besviken på de som jag rekommenderar i denna artikel. Passa på att skaffa dig rätt lösning oavsett vilken storlek det är på ditt behov av webbhotell och företag. Det finns lösningar för alla!

Vanliga frågor och svar om webbhotell för företag

Vilket webbhotell är bäst för företag?

Vilket som är det bästa beror lite på vilka behov som finns för webbplatsen. Några av de bra webbhotell vi berättar mer om på vår sajt är exempelvis Strato, Miss Hosting, Templ med flera.

Vilka krav bör jag som företagare ställa på webbhotell?

Säkerhet, upptider och bandbredd är mycket viktiga om du driver företag. Även vad som finns för möjligheter vad gäller backup och tillgänglig support.

Vad bör jag tänka på vid val av webbhotell om jag driver en webbutik?

Driver du en webbutik ska du absolut ha ett pålitligt webbhotell med säkerhet och ytterst lite driftsstörningar. Det kan också vara värt att lägga lite extra pengar och inte välja det billigaste webbhotellspaketet utan i stället välja en VPS eller en dedikerad server.

Kan jag skaffa personliga e-postadresser till mitt företag på ett webbhotell?

Ja, med din domän kopplad på ditt webbhotellskonto kan du koppla till personliga e-postadresser med din domänadress.

Vad finns det för bra webbhotell för företag?

Några bra webbhotell är Strato, StableHost, Templ, Miss Hosting, One.com och Loopia. Vi går igenom de olika alternativen inne på vår sajt.