Get Rich Click! – bibeln för att tjäna pengar online

De senaste dagarna har jag läst Marc Ostrofskys bok Get Rich Click! – The Ultimate Guide to Making Money on the Internet. En inspirerande och lärorik bok som defintivt förbättrat mitt ”tänk” för hur jag ska tjäna pengar online.

get rich click

get rich click

Boken Get Rich Click! kan man köpa från bland annat Adlibris och CDON. Där är den billigast. Kostar strax över en hundring. Väl värd pengarna! Boken är en inspirerande och lärorik liten sak på ungefär 250 sidor. Författaren själv är en självgjord mångmiljonär som har varit inblandad i flera internet start-ups. Han har bland annat startat affiliatenätverket Clickbank, numera Shoutly, som är en marknadsplats för e-böcker.

Get Rich Click! – ett unikt tankesätt

Boken börjar med att bygga upp ett mindset hos läsaren. The Get Rich Click! mindset. Det handlar mycket om att förstå att IT- revolutionen bara är i startfasen. Att tänka ”åh, varför kom inte jag på den idén” eller ”någon annan har redan gjort det” är helt fel. Man kan tjäna mycket pengar på att göra något lite bättre, lite smartare än alla de andra på marknaden.

E-handels strategier

Kapitlet om e-handel borde de flesta små svenska e-handelsbutiker läsa. Enligt mig har de flesta mindre e-handlare i Sverige en helt felaktig strategi där de överhuvudtaget inte utnyttjar de fördelar den globala internetekonomin har gett. Istället för att utnyttja möjligheterna använder de istället i princip samma affärsmodell som en fysisk butik, förutom att de flyttar över det online.  Get Rich Click! lyckas bra med att förmedla ”tänket” som krävs för att lyckas med e-handel.

Get Rich Click! – Tjäna pengar online

Större delen av boken handlar om hur man gör för att tjäna pengar på nätet – the Get Rich Click! way. Bokens mantra är att ju mer du lär dig, desto mer kommer du att kunna tjäna.  Boken blandar informativa och lärorika texter med framgångshistorier inom respektive område. Förutom det så tipsar även boken om de bästa källorna för ytterligare material om man vill fördjupa sig inom området.

Alla metoder för att tjäna pengar

Get Rich Click! går bland annat igenom olika annonsnätverk, affiliatemarknadsföring, domännamn, sociala medier, betalningslösningar, mobila lösningar, internetvideo och hur man gör för att få många besökare från Google.

Get Rich Click! är en bibel inom mitt område och jag kommer att bära med den och använda den aktivt framöver. Det är med andra ord en bok jag varmt kan rekommendera.  Innehållet passar såväl novis som dig som varit med tag. Och även författaren Marc Ostrofsky har begränsade tekniska kunskaper men säger ”Var medveten om dina styrkor, outsourca dina svagheter, och vet vad du inte vet”.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *