Tjäna pengar med Adsense så här!

Att tjäna pengar med Adsense är inte svårt, problemet är snarare att det inte blir tillräckligt många kronor som tickar in på kontot. För många känns spärren på 700 kronor, för att få en utbetalning, som en ouppnåelig summa. Men, det finns hopp! Det finns både bra komplement till Adsense och det finns sätt att förbättra sin intjäning så att det verkligen blir lite pengar med Adsense.

Komplement till Adsense för att tjäna pengar

Låt oss gå rakt på sak. Har du inte åtminstone 100 besökare per dag så kommer Adsense inte att ge dig mer än några kronor i månaden. Läs gärna vårt blogginlägg om hur många besökare som krävs för att tjäna pengar med Adsense för att få bättre förståelse.

Det är lätt hänt att man blir avstängd från Adsense på grund av ogiltiga klick. Har man då Adsense som enda intäktskälla för bloggen så ligger man illa till. De flesta större bloggar väljer att sprida sina risker genom att försöka tjäna sina pengar från flera olika kanaler. Mer om hur du gör det hittar du i vårt inlägg Alternativ till Adsense för att tjäna pengar.

Skulle du bli avstängd från Adsense, så är dina chanser små att överklaga och börja tjäna pengar med Adsense igen. Det är därför viktigt att känna till alla Adsensepolicyer innan du startar med Adsense.

Kom igång och tjäna pengar med Adsense

Adsense är inte svårt att komma igång med, men lite hjälp på traven kan vara bra:

Tänk på att Adsense är ett långsiktigt arbete, det går inte att tjäna massor av pengar med Adsense från dag 1. Du måste prova dig fram för att se vad som funkar på din webbsajt.

Tjäna ännu mer pengar med Adsense

Har du redan kommit igång med Google Adsense och du vill förbättra vad du tjänar? Bra, för vi har skrivit ett antal artiklar om hur du kan tjäna ännu mer pengar med Adsense.

Vill du veta hur vi jobbar med att optimera Adsense på Starta-Blogg så kan du läsa Vill du öka vad du tjänar på Adsense?. Där går vi igenom vilka parametrar vi tittar på och hur vi tänker kring dem. Det finns så många små saker man kan göra för att tjäna mer med Adsense så vi bestämde oss för att lista 46 tips som får dig att tjäna mer pengar på Adsense.

Har du även valt att börja med länkenheter så kan vi tipsa dig om hur du optimerar länkenheter på bästa sätt.

Adsense-skolan

För er som verkligen vill sätta er in i hur Adsense fungerar och hur man gör för att tjäna mer pengar med Adsense är vår utbildning som Google gjort den rätta vägen att gå. Den består av små videosnuttar där de viktigaste delarna gås igenom:

Lektion 1: Vad är CPC och CPM? Två av de absolut viktigaste parametrarna du måste hålla stenkoll på om du vill tjäna mycket pengar med Adsense.

Lektion 2: Välja annonstyp. Ditt val av annonstyp får stor inverkan i hur mycket du tjänar.

Lektion 3: Välj storlek på annonserna. Vilken storlek du väljer påverkar också hur många som klickar på dina annonser och således hur mycket du tjänar.

Lektion 4: Tillåt och blockera reklam. Att visa rätt reklam på din sajt är viktigt.

Lektion 5: Skapa anpassade kanaler. Anpassade kanaler kommer göra det mycket lättare för dig att analysera vad du tjänar.

Lektion 6: A/B-testa dina annonser. Att testa sig fram är det viktigaste för att öka intäkterna med Adsense. A/B-test gör testerna åt dig.

Lektion 7: Vad är CTR? CTR är en viktig parameter för hur mycket du tjänar.

Lektion 8: Förbättra annonsplaceringen. Att jobba med annonsplaceringen är en nyckel för att generera pengar med Adsense.

lektion för att tjäna mer pengar med adsense

Lektion 9 går igenom utseendets betydelse för att tjäna pengar med Adsense.

Lektion 9: Justera färger och design. Att förändra utseendet på annonserna kan både göra din sajt mer visuellt tilltalande och öka dina intäkter från Adsense.

Som du kan se finns det ingen enkel väg för att tjäna pengar med Adsense. Det är hårt jobb som gäller. Starta-Blogg har det mesta av sina intäkter från Adsense och Tradedoubler.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *