Adsense länkenheter – så kommer du igång

Adsense länkenheter är ett bra sätt att tjäna pengar på din blogg. Har du begänsat med utrymme för reklam är en länkenhet en perfekt lösning som faktiskt kan generera en god intäkt. Med Adsense länkenheter tjänar du pengar per klick.

Adsense länkenheter – vad är det?

Adsense länkenheter (Adsense link units) består av fyra textlänkar som bestäms av sidans innehåll. Har jag skrivit en sida om webbhotell så kommer länkarna att vara inom det området. När besökaren klickar på en av länkarna omdirigeras webbläsaren till en sida där alla aktuella Adsenseannonser inom det aktuella ämnesområdet finns. Klickar besökaren på en av annonserna så får du betalt.

Hur mycket tjänar man?

Varje gång någon klickar på annonserna så tjänar du pengar.  Hur mycket du tjänar varierar beroende på hur attraktivt området är för annonsörer. Modellen kallas CPC – Cost Per Click och används av Adsense, men även av andra annonsnätverk. Räkna med att du tjänar lika mycket på ett klick på en annons via en länkenhet som du gör via vanliga Adsenseannonser.

En sak att ha i åtanke är att besökaren måste klicka två gånger för att du ska få betalt. Först klicka på länken och sen på annonsen. Klickar besökaren bara på länken, för att sedan välja att inte klicka på någon annons så tjänar du inget. Det innebär att CTR – Click Through Rate (andelen besökare som faktiskt klickar på annonsen) kan blir lägre, eftersom det krävs två klick.

Hur kombinerar du vanliga annonser med länkenheter?

När du använder Adsense så får du maximalt ha tre reklamenheter på varje sida du har. Utöver det får du har tre länkenheter. Min erfarenhet är att det är lättare att tjäna pengar med Adsense reklamenheter. Å andra sidan tar de mycket plats och förfular sidan. Länkenheter är relativt diskreta och kan med rätt optimering ge ett bra intäktsflöde.

Kom igång med Adsense länkenheter

adsense länkenhet

Du hittar Adsense länkenheter i scrollmenyn när du är inloggad på Adsense.

Du kommer igång med Adsense länkenheter genom att registrera ett konto hos Google Adsense. Väl inloggad så hittar du Adsense länkenhet längst ner i rullistan över annonser. Kopiera koden och klistra in på din hemsida. Vi kommer att återkomma med flera artiklar om Adsense länkenheter och hur du bör optimera dem för att faktiskt tjäna några pengar.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *