Commission Junction byter namn till CJ Affiliate

Commission Junction, världens största affiliatenätverk går samman med en rad andra internetmarknadsföringsföretag med samma ägare och bildar CJ Affiliate by Conversant.

Commission Junction blir CJ Affiliate by Conversant

commission junction byter namn

Commission Junction ägs av Conversant (tidigare ValueClick) som är noterad på Nasdaqbörsen i USA.  Conversant är specialiserade på olika typer av intermarknadsföring, från att tillhandahålla hela kampanjer för företag till att erbjuda affiliatenätverk.

Orsaken till att Commission Junction byter namn

Anledningen till namnbytet tycks vara att de olika företagen idag är så homogena att det finns synergier med att slå ihop företagen.  Conversant har avyttrat företag som inte hade några synergier med nuvarande verksamhet. I och med att man renodlat verksamheten och nu enbart är inriktade på internetmarknadsföring så finns det fördelar med att verka under ett namn.  Till exempel finns det flera företag som är kund till flera delar av Conversant och då blir det betydligt lättare att  bara ha ett interface till kunden.

För oss privatpersoner som använt Commission Junction för att komma i kontakt med bra annonsörer gör namnbytet ingen större skillnad. Själva webbgränssnittet är detsamma och de intjänade pengar etc. påverkas inte. Faktum är att jag tror att namnbytet är bra.  Genom att samma (delvis) namn för affiliatenätverket som det börsnoterade bolaget så kan affiliatenätverket dra nytta av namnkännedomen som en börsnotering ändå medför.

CJ Affiliate är det som gäller för dig

Commission Junction bytar namn till CJ affiliate by conversant

Har du en blogg eller hemsida och vill ha annonser på den så är CJ Affiliate by Conversant nästan ett måste. Visst vi har TradeDoubler och andra svenska affiliatenätverk, men vill du ha de internationella toppkedjorna som annonsörer så är det bara CJ Affiliate som kan erbjuda dem.

Affiliatestrategi

Mitt förslag för affiliatestrategi om du har en nystartad blogg är att börja med TradeDoubler och CJ affiliate by Conversant och kanske ytterligare något affiliatenätverk som är nischat mot företag som är intressanta för dig.  Växer din blogg (eller om du har mycket tid) så kan det vara läge att börja spana in de andra affiliatenätverken.

Hitta rätt företag på rätt affiliatenätverk

Vissa företag finns bara på ett av affiliatenätverken, så för att visa annonser från just det företaget måste du då gå med i just det affiliatenätverket. Andra företag finns på flera affiliatenätverk. Deras villkor brukar dock skilja mellan de olika nätverken, så det gäller för dig att använda det nätverket där företaget har förmånligast villkor för dig.

Vi återkommer med mer tips om hur du lyckas med CJ Affiliate, tillsvidare säger vi hejdå till namnet Commission Junction.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *