Affiliateprojektet rearearea – början till en affiliatebutik

affiliateprojektet reareareaI artikelserien över affiliateprojekt och affärsidéer online som jag inte hunnit sjösätta, men gärna ser någon annan ta tag i är det dags för det första projektet. Rearearea är en affärsidé för en sajt inom detaljhandel och kapitalvaror som fokuserar på bra erbjudande och realisationer.

Affiliateprojektet rearearea uppfyller 4 kriterier

Som jag nämnt måste mina projekt uppfylla 4 kriterier:

  1. Ska vara inom ett område som många söker efter på Google
  2. Det ska gå att dominera området som bloggen handlar om inom ett år
  3. Ska finnas många annonsörer som betalar bra
  4. Ska gå att skala upp och utöka sidan om satsningen går bra.

Dessutom ska sidan ha något attribut som gör den unik. En styrka som ger mig som satsar på projektet möjlighet att lyckas.

Analys av rearearea

Vad? www.rearearea.se – en sajt som listar reor, kampanjer och erbjudande inom detaljhandel och kapitalvaror.

1. Miljontals sökningar på Google

Det görs miljontals sökningar bara i Sverige på sökfraser som innehåller något av orden rea, rabatt eller erbjudande. Dessa sökningar görs ofta i kombination med en typ av vara, till exempel ”rea jeans” eller ännu mera specifikt i kombinationen med en specifik vara, till exempel ”rea Levis 501”.

2. Klädsegmentet – svårt att dominera

Klädsegmentet är omöjligt att dominera. Här finns jättar som H&M som spenderar miljoner på marknadsföring och som jag omöjligt kan konkurrera ut. Däremot om jag täcker upp alla sökfraser inom rea-segmentet och gör enskilda blogginlägg av alla möjliga kombinationer så kommer jag att fånga upp en betydande del av alla dessa sökningar. Jag skulle nog kunna dominera vissa delar av REA-segmentet.

3. Annonsörer som betalar bra

Det finns helt klart många annonsörer inom detta område som betalar helt ok. Både affiliateannonsörer och Adsense betalar bra. Fördelen med att ha en sida inriktad på rea är att besökarna oftast redan har tagit ett köpbeslut och nu bara letar efter ett bra pris. Det innebär att de är nära ett inköp vilket ger dig goda förutsättningar att tjäna pengar på klick och provison.

Affiliatebutik i nästa steg

Skulle sidan gå enormt bra, ligger det nära tillhands att öppna en affiliatebutik. Det innebär att man läser över data från webbutiker till sin sajt och skapar en visuell webbutik, utan att man säljer något själv. Det finns programvara för att göra detta och det finns idag flera lyckade satsningar inom detta område. Till exempel är Sofi Fahrmans TheYouWay ett exempel på en lyckad satsning på affiliatebutik.

affiliateprojektet och affiliatebutiken theyouway

Affiliatebutiken  TheYouWay är ett bra exempel på hur man lyckats kombinera skrivna artiklar och shopping.

Slutsatser

Det är en spännande idé, inom ett område där det helt klart finns mycket pengar. Det blir extra intressant eftersom besökarna aktivt letar efter något och är nära ett köpbeslut. Det gör att de är mycket benägna att klicka på både affiliatelänkar och banners.

Det finns såklart frågetecken kring idéen. Mitt största frågetecken var och är om jag kan blogga högkvalitativa texter inom ett område som känns sådär intressant? Hur kul är det att blogga om ”Rea på röda Converse”?

Ett annat frågetecken var den stora konkurrensen från stora bolag som generellt placerar sig väldigt högt upp i Googles sökresultat. Kanske det är bättre att välja ett smalare rea segment för att om det går bra, utöka till fler segment. Exempelvis skulle man kunna börja med rea och byxor för att sedan utöka med andra klädesplagg.

Den som tar sig an detta projekt har nästan obegränsade intäktsmöjligheter, men det kommer vara ett extremt tufft arbete. Dels är det mycket som ska skrivas om många ganska ointressant saker, dessutom med mycket hård konkurrens.

För att lyckas krävs troligtvis ett stort intresse av mode och kläder specifikt. Det är nog en fördel om man har en enorm uthållighet och lätt för att skriva bra texter. Är du nybörjare på att göra bloggar och tjäna pengar? Kolla gärna vårt blogginlägg Hur man gör en blogg och tjänar pengar för hjälp om hur du kommer igång.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *