Mina bloggidéer och affiliateprojekt

Sedan jag lanserade Starta-Blogg för snart nio månader, har mängder av bloggidéer, affärsidéer och affiliateprojekt poppat upp i mitt huvud. Tyvärr, har tidsbrist gjort att jag inte kunnat sjösätta några av dem. Kanske just du har drivet som krävs, men inte de rätta idéerna?

I en artikelserie under oktober kommer jag att publicera tio olika idéer jag haft, men inte sjösatt. Ingen kunde vara gladare än jag, om du bestämmer dig för att sjösätta en av mina idéer!

bloggidéer och affiliateprojekt

Affärsidéer

I en artikelserie i tio delar kommer jag att dela med mig av idéer som jag haft. Jag kommer berätta kort om själva idéen, hur jag tror sidan hade fungerat och varför jag tror den skulle fungera.

Utöver det gör jag en kortare analys utifrån nedanstående fyra kriterier som jag har som krav för mina satsningar online. Slutligen kommer en kortare analys och några slutsatser.

Det är långt ifrån några banbrytande idéer och det är knappast några idéer som kommer göra dig rik över en natt. Däremot är det idéer som du med rätt passion och driv kan bygga upp en verksamhet kring!

Mina bloggidéer måste uppfylla 4 kriterier

Som jag tidigare nämnt måste alla mina projekt uppfylla 4 kriterier:

  1. Idéen ska vara inom ett område som många söker efter på Google
  2. Området ska vara så pass smalt att min blogg/hemsida ska kunna dominera det segmentet inom ett år
  3. Det ska finnas många annonsörer inom området och annonsörerna ska betala bra
  4. Går satsning bra, ska det gå att vidarutveckla konceptet och tjäna så mycket pengar att projektet till och med ska kunna göra en rik

Projektet får gärna ha en spets, något som särskiljer sidan från alla liknande sidor på nätet. Något som ger en konkurrensfördel. Det kan vara allt ifrån att ge besökarna något nytt och unikt, till att vara först ut inom ett område. Att intäkterna i förhållande till nedlagd tid är bra är så klart också intressant.

Bloggidéer – fritt fram för dig!

Det är fritt fram för dig att ta mina idéer, modifiera dem fritt och starta upp dina egna satsningar. Kommentera gärna, dela med dig av dina egna idéer och var inte rädd för att folk ska stjäla din idé.

Du kommer med all sannolikhet lyckas bättre om du fått andras input innan du sjösätter en idé. Glöm också inte att man kan gå runt i all evighet och muttra ”varför fick inte jag den där idéen” om Spotify, iPhone eller Minecraft.

Du behöver inte ha nästa multi-miljard-idé, ibland räcker det med en idé som till synes inte är speciellt spektakulär, bara att du exekverar och gör det bättre än alla de andra som redan försökt.

Ta steget och våga satsa på din idé – ibland lyckas du, ibland inte!

Del 1: Affiliateprojektet rearearea – början till en affiliatebutik

Del 2: Bloggidé: Kändisar rekommenderar – en bloggshop

Del 3: Ny idé för en blogg: HP-guiden

Del 4: Bloggidé för män: MANCEO

Del 5 Affärs- och bloggidéen Bloggrecensioner.se

Del 6 Affiliatesajten DINKY

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *