Affiliatesajten DINKY.se – en sajt med köpstark målgrupp

affiliatesajten

DINKY står för Double Income No Kids Yet och syftar på en mycket köpstarkt grupp. DINKY-gruppen är de som etablerat sig som ett par, inte ofta med två välbetalda jobb. Samtidigt har de låga boendekostnader eftersom de delar på kostnaderna, och då de inte har några barn ännu så konsumerar de mycket. Det är restaurangbesök, resor över hela världen och konsumtionsvaror.

För mig är det ett område som både är kul att skriva om och som jag själv kan identifiera mig med. Att sätta upp affiliatesajten DINKY.se skulle både vara kul och kunna ge fina intäkter.

Analys av affärsidéer och sajter

4 kriterier som mina affärsidéer måste uppfylla:

Som alla andra av mina bloggidéer måste den uppfylla mina fyra kriterier.

  1. Ett område som många söker efter på Google
  2. Det ska gå att dominera sökresultatet inom ett år
  3. Det måste finnas annonsörer inom området som betalar bra
  4. Det ska gå att bygga vidare på sidan och skala upp om sajten blir framgångsrik

Dessutom ska sidan ha något attribut som gör den unik. En styrka som ger mig som satsar på projektet möjlighet att lyckas.

Affiliatesajten DINKY

1. Sökningar på Google

Absolut är detta ett område som många söker efter. DINKY-generation är den första som är uppväxt med internet och alltid haft Google som sin första källa för information.

2. Dominera sökresultatet

Det är definitivt ett svårt område att dominera.

Detta är, tillsammans med 50-taggarna, den grupp människor som är köpstarkast. Det innebär att det är många som vill slåss om deras pengar och att det är svårt att synas. En livstilsblogg för dink’s är inte direkt ett smalt område och söktrafiken är troligtvis ganska svår att bygga upp inom detta område.

3. Annonsörer inom området

Det finns definitivt många annonsörer som betalar bra inom detta område. Här finns möjligheter att använda traditionella annonser såsom affiliate och Adsense. Jag tror också att lyckas man bygga upp trafiken kommer nog företagen stå på kö för att inleda samarbeten. Då kan man tänka sig alla möjliga samarbeten och att sidan genererar mycket provprodukter och ”gratis” saker att blogga om.

Affiliatenätverk som passar denna sajt:

4. Går det att skala upp affiliatesajten till en verksamhet?

Nja, detta är en blogg som ger den som skriver mycket i utbyte. Skulle den bli framgångsrik är nog det mest troliga att man säljer av bloggen när man inte längre lever ett DINKY liv själv.

Slutsats: En rolig blogg, inom ett svårt område. Krävs att man själv har goda kunskaper och är insatt i vad målgruppen efterfrågar. Fördel om man lever ett aktivt liv själv, med mycket resor över hela världen, äter ofta ute och konsumerar mycket. Då har man innehållet i stort sätt klart.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *