Bloggidé: Kändisars rekommendationer – en bloggshop

En hel sida men bara kändisar som rekommenderar sina favoritprodukter? Det är tanken bakom webbsajten ”Kändisar rekommendationer” som är en idé jag haft sedan 6 månader tillbaka. Dags för andra delen i artikelserien Bloggidéer och affiliateprojekt.

kändisar rekommenderar

Mycket information tillgänglig på nätet

Idag vet vi otroligt mycket om våra kändisar – speciellt de med en blogg. Människans fascination för kända människor har i alla tider varit stor. Från damtidningarnas intrång på svenska marknaden till dagens bloggar.

Kissie favoritparfymer bloggidé

Kissies favoritparfymer känner vi redan till…

Bloggarna gör många av de svenska kändisarnas liv relativt transperant för oss. Följer man storbloggarna vet man vad Kissie har för favoritparfym att Blondinbella älskar sin nya eldrivna cykel och vilken tvål som Kenza helst använder. Denna information är givetvis värdefull när det finns en hel yngre generation som inte vill något hellre än att efterlikna sina idoler. Dagens idoler för yngre tjejer är ofta en berömd bloggare nämligen.

Provision på försäljning

Tanken bakom Kändisars rekommendationer är att köra med affiliatelänkar (där du tjänar provision) och köra artiklar som Bloggarnas favoritparfymer, saker som alltid finns i Blondinbellas badrum etc. Det blir med andra ord en blandning mellan shop och blogg.

Kenza rekommenderar

…lika så Kenzas favoritparfym…

Informationen får man fram genom research – det mesta av informationen ligger på deras bloggar. Längre fram kan man också se intervjuer med kända människor där de får lyfta fram sina favoritprodukter. Vem kan inte se Persbrandt svara på vilka som är hans favoritparfymer?

Analys av bloggidé

4 kriterier som mina affärsidéer måste uppfylla:

  1. Inom ett område som många söker efter på Google
  2. Det ska gå att dominera området som bloggen handlar om
  3. Finnas många annonsörer som betalar bra
  4. Ska gå att skala upp och utöka sidan om satsningen går bra.

Dessutom ska sidan ha något attribut som gör den unik. En styrka som ger den som satsar på projektet en möjlighet att lyckas.

Blondinbella rekommenderar

…och också Blondinbellas preferenser när det gäller parfym.

Analys av ”Kändisar rekommenderar”

  1. Valfritt kändisnamn + parfym är en googling som förekommer betydligt oftare än man tror.
  2. Det ska inte alls vara omöjligt att ligga 10 i topp på flera olika kombinationer på Google som t.ex. ett kändisnamn + parfym
  3. Inom detta område finns det definitivt många annonsörer som betalar bra
  4. Går satsningen bra kan man bygga en fullskalig affiliatebutik, alternativ börja sälja några av sakerna själv. Här kan man till att börja med sköta logistiken hemifrån och i takt med att det växer låta ett tredje parts logistikföretag sköta det. De tar då hand om allt administrativt, såsom skicka, ta betalt etc.

Det är en bra idé som dock kommer kräva en hel del arbete för att bygga upp trafiken. Det finns dock stora möjligheter och framförallt stora intäktsmöjligheter.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *