Hueman – bästa gratis WordPresstema just nu?

Det finns mängder av WordPresstema där ute, men ett av de bättre just nu är Hueman. Utvecklat av den blott 23-åringa svensken Alexander Agnarson, framstår det allt mer som det bästa gratis WordPresstema just nu. Det är faktiskt så bra att det är svårt att tro att det fortfarande är gratis att använda.

Gratis WordPress teman – Hueman

Hueman, som är ett gratis WordPresstema lanserades hösten 2013 och har spridit sig som en löpeld. Det är idag ett av de mest populära teman för WordPress och används av bloggar runt hela världen. Starta-Blogg.se använder sig av Hueman sedan december 2013 och vi är nöjda!

Temat har flera features som gör det populärt, det är användarvänligt men har samtidigt stora möjligheter att anpassa utseendet. Det är också helt responsivt, vilket innebär att det ser lika bra ut oavsett om du använder dator, surfplatta eller mobilen när du surfar. Hueman anpassar sig efter vad du använder dig av.

hueman reponsivt wordpress tema

Hueman – läcker, responsivt tema för din WordPressblogg.

 

Bästa WordPress-temat

Användarna av Hueman är i närmaste lyriska vilket bevittnas av det mycket höga betyg Hueman fått. Det har också listats på flera ställen som ett av de snyggaste och coolaste gratis WordPresstema under 2013. Även under 2014 har temat fått flera utmärkelser och när jag listade de 10 snyggaste WordPressteman 2014 kom Hueman med.

 • Snygg design

  hueman gratis wordpresstema

  Höga betyg av användarna!

 • Flera färdiga layoutmöjligheter
 • Responsiv layout
 • Olika blogginläggsformat
 • Inbyggd ”föreslår relaterade inlägg”
 • 100 % gratis WordPresstema, ingen betalversion – allt ingår!

Det verkar som ett oslagbart tema för WordPress, eller? Det finns såklart dåliga saker med Hueman också. När du har ett tema som går att anpassa så mycket och är grafiskt ganska krävande med flera obligatoriska plugins så blir det lite tungkört.

Varje gång någon besöker din sida så tar Hueman + obligatoriska plugins upp till 0,5 sekunder att ladda. Sedan tillkommer givetvis laddningstid för allt ditt innehåll på din blogg såsom bilder och texter samt andra plugins du kanske har installerat.

Ovanligt med gratis WordPress teman med support

En fantastisk sak är det levande supportforum som finns på supportsidan för Hueman. Där svarar temats skapare Alexander dagligen på användarnas tekniska frågor. Nivån kan variera, vissa frågor kan vara basala och andra kan vara på väldigt hög nivå. Vi har bland annat fått hjälp med att implementera reklambannern du kan se högst upp på vår sida (uppe i sidhuvudet/headern). Just nu håller jag, med Alexanders hjälp, på att testa mig fram för att få reklamen att bli anpassad beroende på vilken kategori blogginlägget är. Kanske inte speciellt svårt, men för en novis är det bra att ha lite handledning när jag justerar i php-koden.

Ladda hem Hueman – snyggast WordPress-tema

Du hittar mycket material om temat Hueman på de officiella WordPressidorna, men även på skaparen av temats egen hemsida. Det är ett gratis WordPresstema som är fritt att använda.

 • Hueman på WordPress – Här kan du se skärmdumpar på hur Hueman ser ut och du kan också ladda hem temat till din dator.
 • Hueman supportforum – Här kan du se aktuella frågor och problem som användare av temat har. Oftast får de svar på sina frågor ganska snabbt.
 • Recensioner av Hueman – Vad tycker andra om Hueman? Här kan du läsa andra användares recensioner av Hueman. Ett bra tips är att även titta på de negativa recensionerna (om det finns några).
 • AlxMedia – utgivare av Hueman – Alexander Agnarsons eget företag AxlMedia har en sida dedikerad till temat. Laddar du hem Hueman från deras sida får du några specialfunktioner som t.ex. sociala media knappar.

Innan du byter tema på din blogg kan jag rekommendera att du läser 9 saker du måste göra innan du byter tema på WordPress. Artikeln går steg-för-steg igenom vad du ska göra innan, under och efter ett temabyte. Det är lätt hänt att man glömmer saker när man byter tema. Fungerar t.ex. alla plugins med ditt nya tema? Fick du med alla modifikationer du gjort i koden? Är det nya temat responsivt och hur ser det ut i olika webbläsare?

Har du något WordPress tema att tipsa om? Vilket tycker du är det bästa WordPress-tema just nu? Är det också ett gratis WordPress-tema?

Du gillar kanske också...

1 svar

 1. Andreas Pålsson skriver:

  Jag håller med. Har dribblat omkring med en massa mediokra teman genom åren. Men detta är fantastiskt bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *