Funderar du på att ge ut en e-bok?

Funderar du på att skriva och ge ut en e-bok? Perfekt, förutsättningarna har aldrig varit bättre. Det finns begränsat med svenska e-böcker. Infrastruktur för att publicera och distribuera böckerna finns på plats och antalet e-boksköpare kommer inom kort att explodera. Läge att ge ut en e-bok och tjäna din första miljon alltså.

Så ger du ut en e-bok framgångsrikt

Så vad finns det för vinnande strategier för att du ska utnyttja teknikskiftet till din favör? Låt oss titta på hur jag funderar inför att eventuellt ge ut en e-bok.

Börja med en idé

Börja med en idé eller ett ämne som du är duktig på, jobbar med eller som du har ett stort intresse och passion för. Det är naturligtvis bra om det finns en målgrupp för ämnet, det vill säga fler än du som är intresserad av ämnet.

Välj ett nischat område

Skapa en bok inom ett nischat område, med internet finns det en målgrupp för nästan alla ämnen. Tänk dock på att ju smalare område du väljer, desto lättare blir det att synas. Å andra sidan kan ett smalt ämne innebära färre klick och färre avslut då målgruppen kanske inte är tillräckligt stor.

Ge ut en e-bok efter du nyckelordforskat

Utforska nyckelord som många söker information om på internet. Google Adwords sökordplanerare kan du använda för detta syfte. Anledningen till att du vill kolla upp hur många som söker på olika ord och fraser är för att kunna anpassa innehållet efter sånt som många är intresserade av. Att ge ut en e-bok som ingen är intresserad av är meningslöst.

Brainstorma din e-bok

Börja brainstorma och skissa på dina idéer och bolla gärna dem med någon av dina vänner. Dessa idéer kommer att utgöra grunden för din bok så se till att göra det grundligt. Jag rekommenderar inte heller att sno idéer eller texter av andra. Idag är det så lätt att se när någon kopierat texter på nätet.

Ta hjälp av olika källor såsom böcker, internet och experter för att göra en grundlig research inom ämnet.

Skriva din e-bok

Organisera ämnen och kapitel på ett logiskt och apititretande sätt och börja skriva texten i en enkel ordbehandlare som Words.

Lägg till grafer, diagram, bilder och designa ditt omslag. Korrekturläs sen om och om igen och låt gärna någon vän komma med feedback. Förbättra och uppdatera boken och när du känner dig nöjd så publicera boken.

Publicera e-böcker med Shoutly

Shoutly är en sida för att ge ut e-böcker. Det fungerar så att olika bloggar och hemsidor kan marknadsföra böckerna på Shoutly.

ge ut en e-bok

Ge ut en e-bok nu!

Lyckas till exmpel en blogg övertyga någon att köpa en bok så skickas besökaren vidare till Shoutlys plattform där kunden kan betala och därefter få tillgång till eboken.

Shoutly marknadsför dina e-böcker

För dig innebär det att du tjänar pengar, men det gör även Shoutly och bloggen som marknadsförde din bok. Exakt hur mycket bestämmer du själv, men ju mer provision du ger desto fler är det som vill marknadsföra din bok.

Säg att du säljer din bok för 160 kronor, och ger  40 % i provision och Shoutly tar 10 %, det innebär att du får behålla 50 % utan att göra något. Andra marknadsför åt dig och andra tar betalt och distrubirera åt dig. Luta dig tillbaka och njut eller börja på ytterligare en bok.

Här kommer du till Shoutly.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *