Bloggidé för män – MANCEO

bloggidé för mänMANCEO är en sammandragning av manlig och CEO, som betyder chef på engelska. Sidan skulle vara riktad mot män som vill vara en chef över sitt eget liv.

Sidan skulle inrikta sig på saker som är av stor betydelse för yngre män. Exempel på innehåll: kreditkort med bäst förmåner, mode, grooming, resor, hur man får så många flightmiles som möjligt, billigast bolån, schyssta presenter till flickvännen/frun och karriärstips.

4 kriterier som alla mina bloggidéer måste uppfylla

  1. Inom ett område som många söker efter på Google
  2. Det ska gå att dominera området som bloggen handlar om
  3. Finnas många annonsörer som betalar bra
  4. Ska gå att skala upp och utöka sidan om satsningen går bra.

Dessutom ska sidan ha något attribut som gör den unik. En styrka som ger mig som satsar på projektet möjlighet att lyckas.

Bloggidé för män

Hur: Manceo är en webbsajt inriktad på män i 25-40 års ålder som vill ha kontroll över sitt liv

Varför: De är nyexaminerade, de är välbetalda och de vill framåt. Män i 25-40 års ålder är en högattraktiv målgrupp som spenderar mycket pengar. Det finns mängder av bloggar för kvinnor i denna ålder, men för män finns det få.

  1. Definitivt görs det många sökningar inom detta område
  2. För brett område för att dominera, men hyfsade sökresultat på enskilda områden skulle nog gå att uppnå. En sajt som förhoppningsvis lockar åtkommande besökare
  3. Det finns mängder av annonsörer inom affiliate inom detta segment och man skulle kunna ha bra spridning i annonsörer
  4. Hur man skalar upp är oklart, men helt klart är att om satsningen slår väl ut kommer företagen att stå på kö för att vilja samarbeta

Slutsats: En satsning som är bred och svår, men samtidigt med begränsat antal spelare. För varje manlig blogg inom detta segment måste det finnas trehundra kvinnliga? Det måste definitivt finnas spelrum för en manlig blogg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *