Skrivkramp – 7 steg att lösa upp skrivkrampen

Ibland drabbas man som bloggare av skrivkramp. Hur mycket man än vill så kommer man inte på något bra att skriva eller så blir det bara ett par rader och inget riktigt fylligt blogginlägg. Här ger vi 7 steg för att lösa upp skrivkrampen.

7 steg för att bli av med skrivkramp

1. Ta en paus från skrivandet

Vissa säger att det bara är att sitta kvar tills man helt enkelt börjar skriva. Helt fel säger jag. Har du inte det rätta flödet eller motivationen så lämna bara datorn och gör något annat. Låt inte bloggen hålla dig fången utan blogga bara när du verkligen är inspirerad och har lätt att skriva.

2. Låt dina vänner hjälpa dig

Låt dina vänner bli dina rådgivare för att bli av med skrivkrampen. Vänner har alltid bra rekommendationer och råd att ge bara du frågar. Låt dina vänner hjälpa dig helt enkelt.

skrivkramp

Alla drabbas ibland av skrivkramp – det är hur du agerar då som avgör. Foto Credit: Erin Kohlenberg

3. Samla alla dina idéer någonstans

Att samla alla sina idéer man får på ett ställe är superviktigt för att alltid ha något att skriva om. Lättast är det att använda sig av en app på mobilen så att du alltid har den tillgänglig.

4. Håll ut

Förr eller senare kommer din skrivkramp att gå över. Låt dig inte plågas för mycket om du har drabbats av skrivkramp, då är risken stor att du inte alls kommer tycka det är kul att skriva längre.

5. Läs andra bloggar

Det finns hundratusentals bloggar där ute. Börja med att titta runt på vad andra bloggare har skrivit den senaste månaden, helt säkert finns det något intressant ämne eller uppslag där du har intressanta saker att säga. Gör ett blogginlägg om det!

6. Inspireras av våra listor på bloggämnen

Vi har publicerat flera listor med förslag på saker som vi tycker är intressant att läsa om på bloggar:

7. Sänk ribban – bota din skrivkramp

Varje inlägg du skriver behöver inte vara ett mästerverk. KISS – Keep It Simple Silly gäller! Skriv en lista, posta några bilder eller skriv ett kortare inlägg.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *