Sajtidé cRaZyUnICorN.se

I december förra året registrerade jag domänen crazyunicorn.se.  Min sajtidé var att ha en sajt men ett enda syfte, att få inläggen att gå virala. Sajten skulle endast fokusera på att ha roliga och knäppa videoklipp, citat från Twitter och media samt annat lättsmält nöje som folk gärna klickar, gillar och delar.

sajtidé

Precis som alla mina affärsidéer online, måste även Cracyunicorn uppfylla fyra parametrar.

4 kriterier som mina affärsidéer måste uppfylla:

  1. Inom ett område som många söker efter på Google
  2. Det ska gå att dominera området som bloggen handlar om
  3. Finnas många annonsörer som betalar bra
  4. Ska gå att skala upp och utöka sidan om satsningen går bra.

Dessutom ska sidan ha något attribut som gör den unik. En styrka som ger mig som satsar på projektet möjlighet att lyckas.

Sajtidé: En sida som sprider roliga videor och klipp

Varför: De flesta klickar någon gång ibland med ett roligt filmklipp när de sitter och slösurfar. Dessutom skulle det vara ett utmärkt sätt att lära sig dynamiken i sociala medier och viral marketing.

1. Trafik från sociala nätverk

Detta är ett område som folk inte söker efter på Google. Istället sprids dessa klipp framför allt via sociala nätverk. Facebook, Twitter och YouTube är typiska kanaler där man kan bygga upp stort antal följare.

2. Hård konkurrens numera

Det finns ett antal stora internationella ”posta-roliga-klipp-sidor” och ett fåtal svenska. I förhållande till antalet människor som kollar roliga klipp på sociala medier fanns det förvånansvärt få som hade sidor inriktade på detta. Nu har de stora mediekoncernerna sedan dess hängt på trenden med Lajkat, Omtalat etc. vilket gör det till en mindre attraktiv nisch att gå in på. Samtidigt kan du som ”egen” vara mycket fräckare och friare än en sida som tillhör ett etablerat mediehus.

3. Lågt betalande annonsörer

Mycket trafik ger alltid pengar på något sätt brukar man säga. Här ska man dock påpeka att denna trafik är av sämsta sort. Fördelen är att besökarna är ganska benägna att klicka sig vidare, nackdelen är att det är svårt att rikta in reklam för denna typ av besökare.

4. Svårt att skala upp?

Här har jag inte riktigt hittat hur man skulle kunna skala upp, naturligtvis är det önskvärt att på något sätt få användarna att generera innehållet.

Slutsatser: Jag ser redan nu varför jag aldrig kom igång med detta. Det är helt enkelt inte ett tillräckligt stimulerande projekt för mig. Gillar du humor och att roa folk är det säkert ett projekt du kan ta dig an med bravur.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *