Adsense lektion 2: Välja annonstyp

I lektion 2 av Optimera Adsense ligger fokus på att välja rätt annonstyp. Du får lära dig vad som är skillnaden mellan text- och visningsannonser och hur du kan välja vad du vill visa på din hemsida.

Adsense annonstyper

Adsense har successivt lanserat nya annonstyper. Vilken typ är egentligen bäst för din hemsida?

När du skapar en ny annonsenhet kan du välja vilken typ av annons du vill visa. Du kan välja mellan tre olika kategorier av annonstyper.  Endast textannonser, både text- och visningsannonser samt bara visningsannonser.

Textannonser

Textannonser är precis som det låter en annons enbart bestående av text. Normalt består annonsen av en rad text som är en klickbar länk, en eller två rader text och längst ner en webbadress. Du har möjlighet att justera utseendet på textannonserna, både färg och typsnitt.

Visningsannonser

I kategorin visningsannonser finns alla typer av bild-, flash-, video- och rörliga annonser. Det här är ett område som utvecklas snabbt och det kan komma nya format när som helst.

Välja annonstyp

Adsense rekommenderar att man ska välja att visa både text- och visningsannonser. Det ger dig nämligen bäst chans att tjäna pengar. Annonsörer som vill annonsera måste nämligen buda på att få sina annonser visade i ett auktionsförfarande. Den annonsör som betalar bäst för stunden får sin annons visad.

Väljer du att bara visa textannonser, så är det bara annonsörer med textannonser som är med i budkriget för att få visa annonser på din sida. Väljer du däremot att visa både text- och visningsannonser så är alla annonsörer med och budar om att få synas på din sida. Att fler deltar i en auktion brukar oftast innebära högre priser, vilket i det här fallet innebär att du kan tjäna mer.

Visning- & Textannonser

Genom att välja att visa både visning- och textannonser kommer fler annonsörer att buda om att få synas på din sajt. Den annonsör som betalar bäst för stunden syns sedan på din sida. Det kan då vara antingen en bild eller en textannons. Förhoppningsvis tjänar du som mest om du väljer att visa både text- och visningsannonser.

annonstyp text visningsannonser

Det bästa sättet är oftast att testa sig fram och se vilken annonstyp som passar bäst på din sida.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *