Wow, så mycket tjänar vi på alla våra besökare feb14

Dags för uppsummering igen. Mer än två månader har gått sedan jag startade den här bloggen.  Det har varit en kul och lärorik period. Då vi försöker vara så transperanta som möjligt kommer vi att fortsätta berätta hur det går för oss. Hur många besökare har vi? Hur hittar de till vår sida? Hur mycket pengar tjänar vi på bloggen?

Så många besökare har vi på starta-blogg.se

När vi skrev förra månadsrapporten, var det fortfarande ett par dagar kvar av januari. Då hände något. Oderlands VD twittrade och kritiserade vår blogg. Besökarantalet från Twitter hoppade genast upp och det fortsatta att komma besökare från Twitter. Senare på kvällen så valde vi att kontra med Webbhotell – en bransch med bristande transparens. Det inlägget är det närmaste vi har kommit att få något vi skrivit att gå ”viral”. Inlägget har lockat med än 10 gånger så många läsare som vårt näst mest populära inlägg. Tyvärr följde jag inte upp med fler inlägg på ämnet utan som ni kan se i grafen nedan dog intresset ut vid månadskiftet.

besökare-februari

Så här många besökare hade vi under februari.

I början av februari var vi ganska aktiva på vårt WordPresstemas supportsida vilket ledde till tillströmning av besökare. Senaste halvan av februari har dock inte tiden funnits så då har det istället varit fokus på att skriva ett nytt blogginlägg varje dag. Under perioden har vi haft 1256 besökare. En förbättring mot förra månaden då vi hade 706 besökare.

Vart kommer våra besökare ifrån?

vart-ifrån-kommer-besökarna

Vart ifrån kommer besökarna?

Direkta besökare är i majoritet. Det beror troligtvis på att besökare kommer från länkar som inte lämnar spår. Till exempel har vi inte kvar Feedburnertillägget installerat, vilket gör att vi inte längre får statistik på hur många som följer vårt RSS-flöde.

Google har ökat sin andel kontra föregående månad. Det är intressant, under vissa perioder känns det som att det står helt stilla och inga besökare hittar till sidan, för att det ska drälla in folk bara någon dag senare. Twitter har blivit en allt viktigare kanal.  Antalet besök från Twitter speglar tillväxten av följare. Är man aktiv på Twitter så får man fler besökare till sin hemsida.

WordPress & WP Tavern gäller diskussioner vi haft kring WordPressteman. Kissie har gett besökare efter en diskussion om vilket bloggportal som är bäst att starta blogg på.

Sidor som ofta visas på Google

Från förra månaden har vi sett en markant ökning av trafik från Google. Faktum är att det kommer mer än dubbelt så många besökarna till vår sida via Google. Det är ett tacksam sätt att få nya besökare för det kostar inget och är en passivt sätt att få besökare. Det som är anmärkningsvärt är att mina sidor syns i sökresultatet när någon sökt upp till 3 gånger så ofta som förra månaden. Samtidigt har inte antalet besökare tredubblats. De närmaste dagarna kommer jag att gå igenom mina gamla inlägg och uppdatera dem. Se till att justera dem så att de stämmer bättre med det jag vet nu (de första inläggen kanske var lite naiva). Det blir också att kolla igenom metabeskrivningen på de olika sidorna (den texten som syns när min sida kommer upp i Googles sökresultat). Vissa sidor lockar skrämmande lite besökare trots att de syns mycket i sökmotorn.

så-mycket-visas-vi-på-google

Så mycket visas våra olika sidor på Google.

Det här med att optimera sidor för fel sökord eller fraser känner jag också att jag måste kommentera. Jag har flera sidor som bara visats en handfull gånger i sökmotorns sökresultat. De kommer ju aldrig bli några sidor som drar i massor av besökare. Så använd nyckelord som du vet att folk söker efter på Google!

Hur mycket tjänar vi på Adsense och Affiliate-annonser?

Okej, i slutet av förra månaden fick vi faktiskt det första affiliateavslutet. Det var himla kul och gav en välbehövd känsla att kämpa på. Det finns alltid dagar när man kanske egentligen inte har tid eller lust att blogga, men såna småsaker gör att lusten kommer tillbaka. Förutom första avslutet som gav kring 40 kronor har det varit ganska lugnt. Adsense har jag experimenterat lite med under månaden. Att ha en Adsense-annons i min header gav bra resultat, men gjorde tyvärr min sida lite för ful i mitt tycke.  Den åkte bort – helt enkelt för att det inte var värt att göra sidan så ful för några kronor.  Vi får se hur det förhåller sig efter nästa månad, men just nu är intäkterna från affiliate-annonser kontra Adsense likvärdiga.

Uppfyllde vi målen vi hade för februari?

Leverera blogginlägg dagligen? Nej inte riktigt, men inte långt ifrån.

Växte vår trogna läsarskara? Ja, antalet återkommande besökare har ökat.

Har någon läsare kommenterat? Ja, vi fick våra första kommentarer, i nuläget sju kommentarer.

Blir mer spridda i sociala medier av våra läsare? Ja, vi har fått flera delningar och likes denna månad.

Har vi fått minst två klick på Adsense-annonser och något avslut på affiliate-annonserna? Det förstnämnda överträffade vi med råge och ja vi fick ett avslut på affiliate-annonserna.

Har vi minst 50 besökare per dag? Nej, snittet är 35, så på den punkten får vi underkänt.

Woho! Vi firar när vi uppnår våra mål!

Woho! Vi firar när vi uppnår våra mål! Photo Credit: Steve Burns

Vad förväntar vi oss i mars?

Vi är med i blogg100 och lyckas leverera inlägg dagligen samt att få en hel del nya besökare tack vare blogg100. Vi hoppas på att vi kommer att nå upp till 50 besökare om dagen. Vårt nyhetsbrev som vi har startat hoppas vi såklart att fler ska anmäla sig till. Vi är blygsamma och hoppas på att åtminstone fem personer anmäler sig till vårt nyhetsbrev. När det gäller Adsense- och affiliteintäkterna så är min målsättning bara att de ökar jämfört med föregående månad. När det gäller social medier så hoppas jag att vi dubblar antalet följare. Det skulle innebära att vi går från tre till sex facebookföljare och från 206 till 412 twitterföljare.  Vi återkommer i slutet av mars med en rapport om våra ”framgångar” och kan förhoppningsvis tala om att vi har nått våra mål.

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Bloggaren skriver:

    Kul att följa er framfart! Hoppas ni får fart på besökarantalet! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *