Hur man gör en blogg och tjänar pengar

Hur man gör en blogg och tjänar pengar är en steg-för-steg guide för dig som vill starta en blogg och komma igång och skapa en egen blogg. Hur gör man en blogg och hur skriver man en blogg? Vi ger dig tipsen för att lätt kunna skapa din egen blogg och börja tjäna pengar på bloggen.

Jag rekommender att du börjar med att läsa guiden Hur gör man en blogg!

Hur man gör en blogg

Guiden om hur man gör en blogg består av 5 delar. Först besvarar jag frågan hur startar man en blogg, det finns flera saker att tänka på när du ska starta en blogg. Steg två är att fundera på hur du ska göra med din bloggnamn. Det är viktigt att ha ett bra namn på sin blogg när man ska börja blogga. Del 3 handlar om hur man gör en blogg med WordPress. Del 4 handlar om hur man skapar en blogg med bra blogginlägg. Del 5 går igenom hur man gör en blogg framgångsrik och får många besökare. Och del 6 handlar om hur man gör en blogg som man kan tjäna pengar på.

Hur startar man en blogg

När man gör en blogg bör man givetvis ha en egen adress typ www.minblogg.se. Det ser snyggt ut och det blir lättare för besökare att komma ihåg din adress. Alternativet är att du börjar att blogga på en bloggportal typ Nattstad. Du får då en adress som är svår att komma ihåg för besökaren typ www.nattstad.se/minblogg.

En egen webbadress är att föredra. Det kostar dig ungefär från 200 kronor om året att ha en egen webbadress. Det du köper då är ett webbhotell och en domän. Det är idag enkelt att köpa och du hittar en sammanställning av webbhotell här, alla webbhotell erbjuder också domäner.hur man gör en blogg

Hur man gör en blogg – namnet

Du väljer namn på bloggen när du köper din domän. Din domän är webbadressen till din blogg. Till exempel är www.minblogg.se en adress men också ett domännamn. www.minblogg.se är domännamnet och .se är toppdomänen. Du bör tänka på att välja ett så kort domännamn som möjligt och att det inte innehåller några svenska vokaler såsom å, ä och ö.

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer ett domännamn för en blogg. Vi har till och med skrivit ett inlägg om vad du ska tänka på när du väljer domännamn.

Hur man gör en blogg med WordPress

WordPress är bloggarnas Mercedes – fast gratis! 52 % av världens största bloggar och hemsidor är gjorda i WordPress. WordPress är ett publiceringsverktyg som gör det superenkelt för någon som inte kan något om att skapa hemsidor att skapa just hemsidor. Det är alldeles utmärkt för att skapa bloggar också.

Fördelen med att göra blogg med WordPress

Fördelen med WordPress är dels att det är så enkelt att använda och dels att så många använder det så det finns färdiga teman och plugins att installera. Ett tema är ett utseende som gör att din blogg får ett unikt utseende. En plugin är ett tillägg som lägger till en funktion på din blogg. Du kanske vill ha ett diskussionsforum eller någon annan finurlig funktion.

I princip alla seriösa webbhotell erbjuder idag en enkel installation av WordPress. Vi har sammanställt en rad webbhotells installationsguider för WordPress så du kan se hur snabbt det går att installera och komma igång med din egen blogg.

Vi har också gjort en steg för steg guide på hur du skapar en riktigt proffsig WordPressblogg på under 2 timmar.

Skapa en blogg med blogginlägg

Hur man gör en blogg riktigt bra finns det många åsikter om. Det brukar dock finnas ett par saker som gör en blogg riktigt bra. Riktigt snygga bilder och bra texter. Hur gör man en blogg med bra texter? Jo, man börjar med rubriken. Rubriken är det som fångar läsarens uppmärksamhet. I och med att det finns så många bloggar att välja mellan är rubriken viktig. Lyckas inte rubriken fånga läsarens intresse kommer du inte att få många besökare. Att ha en blogg och inte ha många besökare är tråkigt.

Så jag rekommenderar att du börjar med att lära dig att skriva grymma blogginlägg:

Det finns ett antal verktyg för att du ska lyckas göra en bra blogg. De första är ett antal Google-verktyg som är A och O att känna till för att blogga framgångsrikt. Det andra är Creative Commons, som är ett ställe där du kan hitta kostnadsfria bilder till din blogg.

Hur man gör en blogg framgångsrik

Hur man gör en blogg framgångsrik består inte bara av att skapa grymt innehåll. Det handlar också om att marknadsföra sin blogg och få så många som möjligt att upptäcka bloggen. Det är inte svårt att börja blogga, men att marknadsföra den krävs smarta knep. Vi har listat våra 27 bästa tips för att få trafik till din blogg på mindre än 4 minuter.  Det är en bra start. Vår blogg har idag strax över 250 besökare per dag och vi startade den för 9 månader sedan. Du kan läsa hur vi gjorde för att få besökare.

Hur man gör en blogg som drar in pengar

I takt med att besökarna ökar, ökar också dina möjligheter att tjäna pengar på din blogg. Kanske du rent av gör en blogg för att tjäna pengar? Det tror vi är fel ar, brinner du inte för det du bloggar om är det svårt att ha drivkraften som krävs för en blogg.  En bra motivation för att blogga får jag av att läsa hur andra bloggproffs lyckats. Det finns faktiskt fler än man tror som försörjer sig på att blogga.

Vill du börja tjäna pengar på din blogg? Då har jag sammanställt ett långt inlägg med mina bästa tips för hur du ska göra. Blogginlägget innehåller både tips och råd, men även länkar till olika sidor där du kan få tag i annonsmaterial för din hemsida. I takt med att dina besökare börjar klicka på annonserna du placerat ut, börjar du också tjäna pengar.

Det ska kanske tilläggas att på Starta-Blogg har vi tjänat runt 1500 kronor per månad de senaste månaderna och bloggen har som sagt bara funnits i 9 månader – och detta är min första blogg någonsin, så svårt att tjäna pengar är det inte (men det tar viss tid).

Hoppas du fått lite hjälp på traven om hur man gör en blogg och tjänar pengar.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *