Tjäna pengar på din blogg – så här enkelt är det!

Det är inte lätt, det krävs mycket tålamod och det kommer inte göra dig rik – i alla fall inte direkt!  Men faktum är att tjäna pengar på din blogg inte är så svårt! Så hur går du tillväga för att börja tjäna pengar? Låt oss gå igenom det steg för steg hur du kan börja tjäna pengar och vilka alternativ du har.

Skriva sponsrade inlägg

Att skriva sponsrade inlägg är något som de flesta stora bloggare gör ibland, men det är också något som påverkar din trovärdighet. Börjar du med sponsrade inlägg får du räkna med att läsaren dels är smart nog att genomskåda det och att läsarens trovärdighet för dig minskar. Hur gör du för att lyckas? Skriv betydligt fler riktiga inlägg än sponsrade och se till att du får fler besökare i första hand.

När du skriver sponsrade inlägg – gör det för produkter, företag eller tjänster som du faktiskt tycker om och använder. Det ökar din trovärdighet!

Affiliate

Affiliate är nog det svåraste och mest tålamodsprövande sättet att tjäna pengar, samtidigt är det här de stora pengarna finns att tjäna. Med affiliate kan du använda dig av textlänkar och banners. När någon klickar på textlänken eller bannern så registreras det i cookiefilen som sparas på surfarens dator och är sedan aktiva i upp till 30 dagar. Skulle personen sedan göra ett inköp på sajten som vederbörande klickat sig fram till inom 30 dagar, så kommer du få provision på allt han köper. Vad betyder det för dig? Du behöver både få personen att klicka på länken OCH köpa någonting. Det kan såklart ta tid, men när väl någon köper något så är det oftast hundralappar och inte bara några kronor som trillar in på ditt konto. Det är därför mer än värt att använda sig av affiliatelänkar på sin sida. Tänk bara på att prova dig fram och att välja affiliateprogram som är relevanta för besökare till din hemsida.

Det finns ett handfull affiliates som riktar sig mot svenska marknaden. Du bör registrera dig på samtliga eftersom de erbjuder olika företag och produkter för dig att länka och tjäna pengar på. De jag använder och skulle rekommendera dig registrera dig på är AdrecordAdtraction och Tradedoubler. Vill du läsa mer on Affiliatenätverken och vilka företag de har bland sina annonsörer så har jag skrivit om Affiliatenätverken tidigare.

Adsense

Adsense är Googles annonsprogram för hemsidor och bloggar. Det anses vara det lättaste sättet att börja tjäna pengar på sin blogg. Det fina med Adsense är att den anpassar innehållet i annonserna dels efter besökarens intressen och dels av innehållet på din sida. Det gör att folk faktiskt klickar på annonser, eftersom annonserna är relevanta för besökaren. Normalt kan man räkna med att mellan 1-2% av dina besökare klickar på en annons. Vad du får för ersättning per klick varierar också, men räkna med ett genomsnitt på strax under 2 kronor. Räknat på att 2 % av dina besökare klickar på din annons krävs det 2500 besökare innan du når din första hundralapp. För att anmäla dig går du till Google Adsense och vill du veta mer har jag skrivit hur du tjänar pengar med Adsense och Så här installerar du Adsense på din blogg.

Egna sponsorer

En annan möjlighet för dig att tjäna pengar på din blogg är genom egna sponsorer. Räkna dock med att det kommer att krävas relativt många besökare samt att du kan påtala fördelen med att annonsera på just din sida för annonsören – innan du får något sålt.

tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg nu! Foto Credit: AMagill

Tjäna pengar på din blogg – slutsats

Olika sätt att tjäna pengar på sin blogg:

 • Affiliate
 • Adsense
 • Sponsorer
 • Sponsrade inlägg

Ovanstående sätt visar relativt enkla sätt att komma igång och tjäna pengar på din blogg eller hemsida. Oftast är det bra att sprida sina risker genom att använda så många av ovanstående sätt som möjligt. I lågkonjunktur har det visat sig att Adsense ger betydligt mindre pengar eftersom företagen ofta försöker spara på annonsering då. I dessa perioder kan det vara skönt att ha flera ben att stå på som till exempel affiliate. Dina inkomster kommer inte trilla in efter en natt, ha tålamod och läs mer om hur din blogg blir framgångsrik här på starta-blogg.se !

Du gillar kanske också...

5 svar

 1. Paul skriver:

  Jättebra hemsida, jag har precis startat en blogg och inser att jag inte kan göra detta på egen hand utan behöver tips nu direkt!

 2. bell skriver:

  DIN BLOGG ÄLSKAR JAG du får alltid med allt och lite till verkligen. Dina tips är jätte bra och jag tycker att du förtjänar en oscar, hiihhi
  Skrev lite om din blogg och dina tips på min blogg—> nouw.com/bellspower
  inlägget kommer upp 4/1-16 kl.08.00

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Isabelle, tack så himla mycket!
   Jag har lagt till din blogg bland mina favoriter och ser med spänning fram emot att få läsa din blogg :)

 3. Sebastian skriver:

  Ett tips är Blogfame.se!

 4. Tjäna Pengar Hemma skriver:

  Hej!
  Bra hemsida med bra innehåll. Jag pushade din hemsida på (pusha.se).

  Med vänliga
  Julius Lundberg från

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *