Adsense-pengar – kom igång och börja tjäna

adsense på starta-blogg

Adsense på starta-blogg, ute i högerkolumnen.

Adsense var ett av de första sätten för bloggare att tjäna pengar på. Här berättar vi hur du använder Adsense, hur du tjänar pengar på det och hur du blir framgångsrik som Adsenseannonsör.

Hur använder du Adsense på din blogg?

Adsense är gratis att registrera sig på. Det tar oftast någon dag för Google att godkänna din blogg som annonsör. När din blogg har blivit godkänd finns det en rad olika annonsstorlekar du kan välja att visa på din sida. Beroende på vilken storlek du väljer skapar AdSense lite kod som du klistrar in på din sida och annonsen börjar visa sig för dina besökare.

Hur mycket Adsense-pengar kan du tjäna?

Hur mycket Adsense-pengar du kan tjäna med Adsense beror på flera saker. Du får betalt varje gång någon klickar på dina annonser.

Hur ofta är det någon som klickar på annonser? Det finurliga med Adsense är att de anpassar annonserna både efter innehållet på din sida och besökares intresse – vilket ökar sannolikheten att besökaren klickar på annonsen.

Räkna med att 1-2 % av dina besökare klickar på dina annonser om du placerar annonserna väl synligt på dina sidor. Det betyder att om din annons visas tusen gånger så kommer mellan 10 till 20 personer att klicka på annonsen.

Hur mycket får du betalt varje gång någon klickar på en annons? Det beror på.  Adsense är som en auktion där annonsörer hela tiden bjuder på olika nyckelord och den som betalar mest för stunden får sin annons visad. Det innebär att om din hemsida handlar om något som matchar ett nyckelord som många annonsörer slåss om och budar mycket på så kan du få ganska mycket för ett klick. Är det få annonsörer som bjuder på ett nyckelord som matchar din hemsida så får du mindre betalt. Räkna med någonstans mellan 1 krona och upp till 7 kronor per klick.

Så blir du framgångsrik med Adsense!

Ovanstående exempel visar att på tusen besökare tjänar du mellan 3 till 10 kronor.  Inte speciellt mycket – så vad måste du göra för att bli framgångsrik med Adsense?

  • Få många besökare, läs gärna min guide.
  • Få många att klicka på annonsen genom att placera annonserna bra.
  • Gör din blogg relevant för intressant nyckelord som annonsörer betalar mycket för.

Följ min blogg för fler sätt att bli framgångsrik med Adsense och börja tjäna stora Adsense-pengar!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *