Social bookmarking ger mer trafik

I slutet av 2009 var social bookmarking den hetaste trenden av de heta! Alla skulle sprida länkar överallt, i olika forum och du skulle bara läsa det som dina kompisar spred. Idag är det total dominans av ett facebook, twitter och instagram.  Med det sagt så är det fortfarande så att det fortfarande finns många lojala användare av de olika social bookmarkingsidorna – men de flesta är engelskspråkiga. Det innebär att har du en sida på engelska är det ett utmärkt sätt att sprida dina inlägg. Har du däremot en sida på svenska kommer din sida att utmärka sig, tack vare att så få andra sidor där är på svenska. Social bookmarking ger mer trafik oavsett om din sida är på svenska eller engelska!

social bookmarking ger mer trafik

Social bookmarking ger mer trafik, här genom Delicious.com

Så hur rekommenderar jag dig att göra?

Du kan manuellt välja ut ett antal av dessa sidor att posta dina bästa inlägg på. Men jag rekommenderar dig att du skaffar WordPress för då finns det ett plugin som postar automatiskt åt dig och då kan du luta dig tillbaka och se besökarna komma från de olika sociala medierna med Google Analytics.

Social Bookmarking ger mer trafik så här:

 • Registrera dig på de olika bookmarkingsidorna
 • Bygg upp ett nätverk där, när du följer någon följer de ofta dig tillbaka, börja med att följa mig!
 • Sprid ditt material på de olika bookmarkingsidorna

1. Registrera dig på Pinterest och posta dina blogginlägg där. Se till att din inlägg har snygga bilder, då det lockar fler att klicka in på din blogg.

2. Registrera dig på StumbleUpon, följ StartaBlogg och posta dina inlägg på StumbleUpon. Har du installerat NextScript, ställer du in WordPress så här för att automatiskt posta dina inlägg på StumbleUpon.

3. Registrera dig på Tumblr, följ StartaBloggen och posta dina inlägg på StumbleUpon. Har du installerat NextScript, ställer du in WordPress så här för att automatiskt posta dina inlägg på Tumblr.

4. Följ mig på Twitter så följer jag dig tillbaka!

5. Gilla oss på facebook!

Börja sprida till innehåll, bygg upp ditt nätverk genom att följa oss. Och du, social bookmarking ger mer trafik – antingen genom direkta besökare eller genom att du har fler ingående länkar till din sida så att Google rankar din sida bättre!

Kolla de andra delarna i 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter.

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Angela skriver:

  Vilken fantastisk sida med massor av riktigt bra information! Jag har varit lite (eller mycket) dålig på att marknadsföra min blogg eftersom jag inte varit säker på hur jag skall göra, men här hittade jag allt jag behöver. Kan man även anlita er för att få hjälp med att marknadsföra sin blogg?

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej Angela,
   kul att du gillar informationen på sajten! Tyvärr har vi fullt upp med våra egna hemsidor och bloggar, för att ta andra uppdrag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *