Skaffa egen WordPressblogg så här

40 % av världens alla hemsidor använder sig av WordPress – det gör WordPress till den ledande bloggplattformen och det största publiceringsverktyget i världen. Starta-blogg.se kör WordPress och jag tycker att du ska göra det också för det är himla lätt. Därför skrev jag ”Skaffa egen WordPressblogg så här”.

5 anledningar till varför du ska använda WordPress

  1. Mest använda, så många onlineguider och gratis material att använda.
  2. Open-Source, dvs det kostar inget och du kan använda andras material.
  3. Mycket lätt att göra snygga layouts på din sida.
  4. Lätt att använda och lätt att lära sig.
  5. Många plugins som gör komplicerat arbete åt dig (tex Sökmotoroptimering, spider ditt material automatiskt i sociala medier etc.).

Två olika typer av WordPress

Det är viktigt att komma ihåg att det finns två sorter av WordPress. Den ena är www.wordpress.com, som egentligen är en bloggportal med WordPress förinstallerat. Där får du en adress, typ www.dinblogg.wordpress.com. Du får alltså inte en egen blogg. Här kan du läsa om varför jag tycker ni ska välja att ha en egen blogg. Istället bör ni välja www.wordpress.org, som man använder om man har en egen domän.

Såhär ser det ut när du besöker WordPress.org – den svenska versionen.

Skaffa egen WordPressblogg så här:

  1. Börja med titta på hur du skaffar ett webbhotell och hur du skaffar en domän. Jag rekommenderar Miss Hosting. Vi listar alla de bästa webbhotellen här.
  2. Installera WordPress på ditt webbhotell. Läs vår guide om hur du skaffar ett webbhotell, domän och hur du installerar WordPress. Vi har använt Miss Hosting i den här guiden.
  3. Designa din WordPress-blogg. Det finns massor av teman att välja på – många helt gratis.
  4. Installera plugins/tillägg på din blogg. En plugin kan förenkla ditt bloggliv avsevärt. Plugins finns att ladda ner på WordPress hemsida
  5. Skriva ditt första inlägg! Fyll din nya blogg eller hemsida med spännande och läsvärt innehåll. Behöver du tips? Läs våra guider med bloggtips.

Med WordPress kan man alltså skapa en enkel och personlig blogg – och man behöver inte ens vara proffs på att skriva kod, eller ens förstå hur kod fungerar. Det finns tusentals tutorials, många här på starta-blogg, och guider som kan hjälpa en på traven. Eftersom så många människor använder WordPress har de flesta frågor redan blivit ställda både en och två gånger. Tveka inte att googla eller söka på Youtube om du undrar över något. WordPress har dessutom ett eget support-forum med massor av information om hur man skapar sin första WordPress-blogg.

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *