Varför ska du ha en egen blogg?

Varför ska du ha en egen blogg har du kanske frågat dig? Och med egen blogg menar jag www.dittnamn.se och inte www.dittnamn.bloggportal.se. Det är mycket bättre att du skapar en fristående blogg som du själv äger och driver än att du använder dig av en bloggportal.

Det finns en mängd olika anledningar till varför du skall äga din sajt och i detta blogginlägg skall jag visa dig 10 av dessa anledningar. Här kommer mina 10 anledningar på frågan ”varför ska du ha en egen blogg?”.

Varför ska du ha en egen blogg?

Starta blogg med wordpress på egen domän – enkelt!

  • Varför ska du ha en egen blogg?

1.  Du är inte din egen bloggare om du bloggar på en portal.

Du äger oftast inte materialet som du lägger upp på en bloggportal och om din blogg blir framgångsrik kan du inte sälja bloggen vidare. Det är enklare att styra över både innehåll, bilder, videos, utseende samt annonseringen på en egen blogg. Det är bara fördelar enligt mig faktiskt i det långa loppet.

2. Trovärdighet.

Genom att ha din egen blogg på en egen domän så ökar din trovärdighet. Det blir lättare för folk att komma ihåg ditt namn ifall du kör på en egen blogg. Det inger en trygghet samt trovärdighet när du använder dig av en egen domän. Du blir liksom mer på riktigt.

3. Valfrihet.

Genom att själv ha hand om bloggen kan du välja till exempel om du vill installera WordPress eller något annat program för att administrera bloggen. WordPress är det enklaste sättet att blogga på och Google gillar verkligen WordPress och det ger fördelar när du sedan skall synas med din nya blogg.

4. Få besökare från Google.

Bloggar du på en portal, blir du bara en subkategori och toppdomäner syns bättre på Google. Det ger absolut fördelar på Google att ha sin egen domän och blogg. Du vill synas och höras med dina blogginlägg och det kommer du på sikt att göra när du bloggar på egen domän.

Skaffa din egen blogg

5.  Pengar och inkomster

Du får annonsera fritt på din egen blogg, medans bloggportaler oftast förbjuder eller tar en stor del av kakan från dina annonser. Du kan använda dig av flera olika annonser när du bestämmer själv. Det ger en klar fördel att driva sin egen sajt. Går den bra då får du hela kakan. Starta-blogg.se är min egen blogg och det gör att inkomsterna hamnar hos mig. Här ser du ett inlägg om hur du själv kan tjäna pengar på din blogg.

6. Enkelheten med en egen blogg

Idag är det lika lätt att sätta upp en egen blogg på en domän som att blogga på en bloggportal. Websupports har en 1-klick installation av WordPress. Som vi nämnt tidigare här inne på bloggen, så är det lätt att driva sin egen sajt och du får fördelar med att designa den hur du vill.

7. Billigt.

Idag kan du köpa ett domännamn och ett webbhotell för bara någon eller några hundralappar per år, kolla min guide. Leta efter kampanjer och erbjudanden vad gäller domännamn och webbhotell. Det kan spara dig flera hundralappar första året.

8. Du kan växa med din blogg.

Din blogg kan absolut växa till att bli en fulltidssysselsättning du försörjer dig på. Jag lever idag helt på mina sajter och det ger mig en frihet jag inte kunnat drömma om ifall jag skulle vart kvar på mitt gamla arbete. Det är helt klart värt allt skrivande och pysslande.

9. Branding.

Ett eget namn gör det lättare för folk att komma ihåg din blogg. Du kan ju välja ett lite coolare namn ifall du vill det. På Internet får man vara lite tuffare än vad man egentligen är i verkligheten. Bygg en ”persona deluxe” ifall du vill det eller stay low key. Valet är ditt. Hitta din egen ton som fungerar för dig, din blogg samt dina besökare.

10. Alla större bloggar kör sin egen domän.

Det är som sagt bäst att driva sin egen sajt. Det är numera inte så mycket tekniskt kunndade som gäller. Utan du kan som novis lära dig hur du skall blogga och skapa din egen sajt på mycket liten tid. Jag ahr själv gjort den resan och då kan även du göra det. Alla stora bloggare kör på egen domän och sajt för att få full kontroll på sina inkomster och få full kontroll på sin egen sajt.

Så kanske du börjar förstå svaret på ”Varför ska du ha en egen blogg?” 

Okej, så hur går du vidare nu om du vill ha en egen blogg. Till att börja med rekommenderar jag dig att kolla hur du skaffar en egen domän. Sen kan du kolla vilket webbhotell du ska ha din domän på. Och slutligen kan du sätta upp en WordPressida.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *