Hur kan man tjäna pengar på att blogga?

Hur kan man tjäna pengar på att blogga? Det finns många sätt att tjäna pengar på sin blogg. Är man kreativ kan man tjäna pengar på nästan vad som helst. 

För de flesta av oss krävs en lägre ribba för att vi ska vilja tjäna pengar på att blogga. Det ska vara lätt, det ska inte gå ut över bloggandet och det ska inte ta för mycket tid.

Stämmer det in på dig med? Bra! Då ska jag ge dig mina 10 bästa tips för hur du kan tjäna pengar på din blogg på samma sätt som jag gör!

hur kan man tjäna pengar på att blogga

Hur kan man tjäna pengar på att blogga?

Vad har fungerat bäst på min blogg och vad har jag tjänat mest på? Samtliga sätt tycker jag är smidiga, det är enkelt och jag får pengarna utbetalda till mitt konto.

Det gick snabbt för mig att börja tjäna pengar på Starta-Blogg, redan efter 9 månader snittade bloggen 1500 kronor i intäkter i månaden. Jag började inte blogga för att tjäna pengar. Jag bloggar för att jag tycker det är kul, med det är så att i praktiken får jag betalt för att blogga numera.

Jag har framför allt tjänat pengar på annonser på bloggen. Annonser och att hjälpa mina läsare i sin egen process av att starta en blogg. De har fått tips, råd, hjälp och en knuff för att själva komma igång med att blogga och samtidigt har jag fått en provision varje gång någon köpt någonting med hjälp av mina länkar jag har här inne på min blogg.

Tips på hur man tjänar pengar på att blogga

1. Adtraction

Adtraction är Sveriges bästa affiliatenätverk just nu! De har välkända annonsörer och Sveriges enklaste system för spårningslänkar/adlinks. Adtraction är ett annonsnätverk där du kan hitta annonser som du kan tjäna pengar på din blogg med. Du får provision eller betalt när någon klickar på en länk.

Adtraction pengar

Jag tjänar pengar på min blogg genom att ha reklam för webbhotell via Adtraction. Det är inte säkert att just webbhotell är en nisch eller produkt du kommer att satsa på, men de har många olika produkter och tjänster, som du kan använda dig av på din blogg för att tjäna pengar.

2. Adservice

Adservice är ett danskt företag som har ett stort utbud av svenska affiliateprogram. Tittar du inom telekom, internetleverantörer och finans så har de extremt stort utbud av företag som kör sitt affiliateprogram via Adservice.

Adservice

Jag tjänar pengar via flera olika affiliateprogram hos Adservice. Bland annat webbhotell, internetabonnemang samt ekonomi.

3. Tradedoubler

Tradedoubler är Sveriges största annonsnätverk. De flesta av Sveriges största företag finns hos Tradedoubler. Vad du gör är att registrera dig hos Tradedoubler, sedan kan du i Tradedoubler plattform ansöka hos företag som du vill ha som annonsör på din sida.

Tradedoubler pengar

När företaget godkänt dig som annonsör kan du antingen göra vanliga textlänkar till annonsören eller använda dig av bannerreklam. För varje ny kund du bidrar med får du provision. Provisionen varierar från produkt till produkt. Sällanköpsvaror kan ibland ha provisioner uppemot en tusenlapp.

Här tjänar jag bland annat pengar på webbhotell, böcker och att värva nya annonsörer till Tradedoubler. Detta är som sagt ett stort brett företag och det finns mängder med produkter och tjänster att arbeta med.

4. Adrecord

Adrecord är ett av Sveriges bästa affiliate nätverk vad gäller service och enkelheten för sina annonsörer. Jonny som driver Adrecord har satt ihop ett bra team och de växer varje år både vad gäller kunder, annonsörer samt intjänade pengar till de som arbetar med deras produkter och tjänster i deras nätverk.

Adrecord pengar

Jag tjänar pengar via flera olika affiliateprogram hos Adrecord. Bland annat webbhotell, hudvård samt ekonomi.

3. Adsense

Adsense är Googles annonssystem som automatiskt skräddarsyr annonser till dina besökare. Du ansöker till Google och placerar en kod på din sida. Google matar sedan ut annonser som är matchade med innehållet på din sida eller besökarens intresse. Det gör att väldigt många av besökarna blir intresserade av annonserna och faktiskt klickar på annonserna.

Google Adsense

Du tjänar pengar varje gång någon klickar på annonserna. Hur mycket du tjänar varierar beroende på hur mycket annonsören betalar för stunden. Det blir inte så mycket betalt per klick med AdSense, men det kan bli riktigt mycket klick varje månad och detta gör att man kan tjäna rejält med pengar via AdSense.

Varje nisch ser lite olika ut vad gäller klickbenägenheten på annonser hos dina besökare, men just AdSense är det lättaste sättet att komma igång med när du vill tjäna pengar på att blogga. Många har börjat den vägen och sedan byggt affiliatesajter där man kanske får färre klick, men tjänar en större summa varje gång någon handlar via dina länkar.

Jag använder tre Adsenseannonser på min blogg där jag tjänar pengar varje gång någon klickar på annonserna.

4. CJ

Om Tradedoubler var Sveriges största annonsnätverk är CJ.com världens största annonsnätverk. Här finns hur många företag som helst som du kan annonsera för på din blogg och tjäna provision på all försäljning du bidrar med.

Commission_Junction

Jag använder CJ för annonser för bland annat webbhotell och tjänar provision på det varje gång någon skaffar ett webbhotell via någon av mina länkar från bloggen.

Fler annonsörer för bloggare

Det finns många fler företag som hjälper dig att tjäna pengar på din blogg. Jag har bland annat testat Bloggerfy, Adservice, Scandic Partners, Smartresponse, Tradetracker, Webgains, Awin, Blogfame och Wordon. De kanske inte riktigt har rätt annonsörer för Starta-Blogg, men några av dem verkar vara riktigt bra! Du kanske kan hitta din annonsör bland dessa.

I övrigt gäller det bara att skapa en riktigt bra blogg. Med en riktigt bra blogg kommer besökarna och med många besökare blir det automatiskt mycket lättare att tjäna pengar på att blogga. Jag tror att man ska skapa en blogg med hög kvalitet, där man ger sina besökare valuta för den tid de spenderar på din blogg.

Hoppas detta gett dig svar på frågan Hur kan man tjäna pengar genom att blogga :) För ytterligare tips om att tjäna pengar online rekommenderar vi Aktieskolans guide för att tjäna pengar.

Du gillar kanske också...

6 svar

 1. Malin skriver:

  Hej, hur skulle det fungera utan egen firma/företag? Kan man ta emot pengar genom sin blogg ändå? Hur funkar det då med skatt osv.?

  /Malin

 2. Kicki skriver:

  Det här är nog bästa sidan för alla som vill starta blogg och även för oss som redan bloggar finns massor med tips och trix, tack!
  Jag har länkat till er från min blogg och hoppas att det är ok.

 3. Ellen Herrlin skriver:

  Superbra tips! Hur gjorde du i början, startade du företag även när det gällde småsummor?

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Hej ELlen,

   tack för berömmet och din fråga! Jag startade en enskild firma direkt. Vill du veta varför jag tycker man ska göra det? Då får du in rutinerna, med fakturering, bokföring osv när du bara har kanske en eller två transaktioner per månad. Då gör det inget om det tar tre timmar att fixa en transaktion (vilket det kan göra i början). Startar du istället ett företag först när du omsätter stora beloppp och kanske har många transaktioner – ja då har du inte tid att sitta och fundera på hur du ska göra tex för att bokföra en transaktion. Gör du fel när du omsätter stora belopp blir konsekvenserna stora, bättre att lära sig (och göra eventuella fel) när företaget fortfarande är litet.

 4. Linnéa skriver:

  Tack för bra tips :) !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *