Adsense lektion 6: A/B-test av annonser

Adsense A/B-test är ämnet som tas upp i lektion 6 av Googles utbildning Optimizing Adsense. A/B-test är en term som innebär att man jämför två olika saker, i detta fall alternativ A och alternativ B.

I Adsense fall består A/B-test av att jämföra en annonsenhet med en annan för att få reda på vilken som du kan tjäna mest med.

Google Adsense A/B-test

Vad är ett A/B-test?

Ett A/B-test är ett test av två olika alternativ. Alternativ A och alternativ B. Testet talar om vilket av alternativen som är bäst. Du hittar testet när du är inloggad på ditt Google Adsense-konto under menyn Mina annonser –> Experiment. Där kan du jämföra två olika annonsinställningar och få svar på vilken som fungerar bäst på din sida.

Ett exempel på ett A/B-test du skulle kunna göra är att testa om en av dina Adsense-annonser når bäst resultat om annonsens bakgrund är vit eller grön. Det är viktigt att du bara testar en förändring i taget, det vill säga du ska inte både ändra bakgrund, font och design på samma gång – då blir det omöjligt att avgöra vilken förändring som gav resultat.

Vill du testa flera saker så börja med att testa en sak i taget.

Adsense AB-test

Dela upp i flera AB-test om du vill testa flera olika ändringar.

Så här gör du ett A/B-test

Börja med att välja vilken av dina befintliga annonser du vill göra ett A/B-test på. Gör sedan en modifiering på den annonsen och kör sedan testet. Google fördelar sedan trafiken jämt, så att hälften av dina besökare får se din ursprungliga annons och hälften av besökarna får se din modifierade annons.

När A/B-testet väl börjar kan du följa hur det går. För att det inte ska vara slumpen som styr så använder Google Adsense ett konfidensintervall för att avgöra när det med stor sannolikhet går att säga att den ena annons presterar bättre än den andra. När det resultatet kommer är det, med 95 % säkerhet, så att den annonsen som presterat bäst under testet, även kommer göra det i framtiden.

Genom att göra A/B-test kontinuerligt på dina annonser, kan du steg för steg optimera dina annonser och därigenom öka din förtjänst ifrån Google Adsense.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *