Driva trafik till din sida med hjälp av Google Analytics

27 sätt att driva trafik – Analys av Google-trafik är den tredje delen i guiden 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter. Det jag tipsar om har jag själv framgångsrikt använt för att driva trafik till min sida. Hur vet jag det undrar kanske du? Jo för jag har Google analytics på min sida.  Vad är Google analytics och hur hjälper det dig att driva trafik till din sida?

sätt att driva trafik

Analys av din sida för att driva trafik till din sida.

Google Analytics hjälper dig driva trafik till din sida

Google analytics ger detaljerad information om besökare på din sida som till exempel hur besökaren hittade till din sida, vilka av dina sidor som besöktes, och hur länge personen var inne på din sida.

Informationen du får från Google analytics kan lätt användas för att göra en plan för hur du ska driva mer trafik till din sida och hur du ska få besökaren att stanna längre på din sida och titta på så mycket som möjligt av ditt innehåll.

Dagens driva trafik till din sida

Dagens uppgift: Anslut din sida till Google analytics och analysera hur dina besökare uppför sig

Dagens mål: Få förståelse om vad på din sida som lockar besökare och se till att besökarna stannar längre på din sida. Skriv mer om det som lockat besökare hitills och se till att driva trafik till din sida.

Google Analytics steg-för-steg

Steg 1. Anslut din sida till Google analytics, om du använder dig av WordPress finns det en färdig plugin som heter Google Analytics Dashboard for WP.

Steg 2.  Vänta ett par dagar så att du börjar få statistik om dina besökare

Steg 3. Kontrollera vilka inlägg som besöks mest och varifrån besökarna kommer.

Steg 4. Fundera på vad det är som gör att just de inläggen är mest lästa hur de kan hjälpa dig att driva trafik till din sida.

Steg 5. Se till att marknadsföra din blogg ännu mer i liknande forum som besökarna kommer ifrån (det kan till exempel vara från ett forum, Facebook eller en sökmotor)

Steg 6. Se till att hålla dina inlägg som besöks mest uppdaterade. Kontrollera regelbundet att alla länkar där fungerar och komplettera med ny text när den gamla texten känns inaktuell.

Steg 7. Se till att du har länkar till andra delar av din sida från de mest besökta inläggen så att besökaren lockas av att titta mer på din sida och kollar mer av ditt innehåll. Förhoppningsvis blir personen en återkommande besökare.

Steg 8.  Skriv fler inlägg på samma tema som de mest besökta och tänk på att göra rubrikerna på dina nya inlägg lika spännande som de mest besökta inläggens rubriker.

Utför du dessa steg är jag säker på att du kommer att driva trafik till din sida. Här hittar du nästa del i guiden 27 sätt att driva trafik til din sida på mindre än 4 minuter.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *