Oktober: Hur går det för Starta-Blogg.se?

Hur går det för Starta-Blogg.se? Det är frågan som vi besvarar i vår månadsvisa summering av Starta-Blogg.se. September var en rekordmånad med fler besökare och större intäkter än någonsin tidigare. Klarade vi av att överträffa det i oktober? Nja, inte riktigt.

Hur går det för Starta-Blogg.se?

Under oktober hade Starta-Blogg.se 7 691 besökare (9 341), vilket är en minskning med 19 %.  Det finns två orsaker till att besökarantalet inte ökat. Den främsta orsaken är såklart att vi fick så extremt många besökare i septemer tack vare Kissies delning av ett av våra blogginlägg.

Den andra orsaken och kanske ännu mer allvarlig är att den organiska trafiken (från Google) inte ökat denna månad. Inget av blogginläggen vi skrivit denna månad har lyckats få fotfäste högt upp i Googles sökresultat och har därför misslyckat att dra in nya besökare.

Kanske det har varit för mycket fokus på att skapa nytt material. Naturligtvis kommer vi fortsätta fokusera på att skapa nytt material till bloggen, men denna månad blir det också fokus på att förbättra allt innehåll vi redan har, förbättra den interna länkstrukturen och öka konverteringen.

Intäkterna på Starta-Blogg.se ökar

Trots att besökarna minskade så fortsatte våra intäkter att öka. I oktober drog Starta-Blogg.se in 2 016 kronor (1 812) en ökning på 11 %.

diagram hur går det för starta-blogg.se

 

Som mest hade Starta-Blogg 323 besökare under en dag och som minst 183 besök.

Var kommer Starta-bloggs besökare ifrån?

starta-blogg besökarstatistikGoogle fortsätter leverera mest besökare till bloggen. För första gången kan vi se en annan sökmotor på topplistan av sajter som driver trafik till Starta-Blogg.se. Denna gång har 34 besökare kommit från sökmotorn Bing.

Twitter och Facebook fortsätter att generera trafik. Det är de två bästa sociala kanalerna enligt mig. Vi kan också se att vårt nyhetsbrev även börjat generera en del trafik till sidan. Det är kul, vi ser att prenumeranterna ökar och förhoppningsvis även vår utgivningsfrekvens :)

Intäkter och utgifter för Starta-Blogg

I oktober slog vi rekord i intäkter. Denna månad hade vi bland annat intäkter från annonsnätverken Double, Shoutly, Tradedoubler och Adsense.

Per besök tjänade vi 26 öre, som ligger i övre delen av det spann vi haft innan; april: 9 öre/besök, maj: 28 öre/besök, juni 10 öre/besök, juli 34 öre/besök, augusti 25 öre/besök och september 0,19 öre/besök.

Ett nytt mått som verkar som ett bättre och mer stabilt mått är intäkt per sidvisning.  De senaste tre månaderna har vi haft intäkter på 14 öre per sidvisning. Det är troligt att vi fortsätter att redovisa även detta måttet.

Vi testade ytterligare lite Facebookannonsering, men avbröt den ganska tidigt. 27 kronor spenderade vi på annonser på Facebook.

Bloggmål

Avklarade mål under september : 6 av 9

Bloggen

 • Minst 230 besökare per dag – Nej, 183 besökare en dag
 • Minst 25 % av besökarna från andra ställe än Google – Ja 26 %
 • Minst 30 blogginlägg – Ja hela 33 nya blogginlägg publicerades
 • Tjäna mer än i september – Ja vi tjänade 11 % mer i oktober

Social Medier

 • Twitter, 1 300 följare – Ja, vi klarade det precis, 1300 följare :)
 • Facebook, 30 följare – Nej, 24 följare (1 ny följare under oktober)
 • Pinterest, 200 följare – Ja, 342 följare
 • YouTube, 5 prenumeranter – Nej, bara 2
 • Nyhetsbrevet, 45 prenumeranter – Ja 52, prenumeranter

Starta-Bloggs mål för oktober

Det blir att sänka målen för antalet besökare per dag något. Fredagar och lördagar förstör min statistik månad efter månad. Alla mina besöksbottnar har varit på en fredag eller lördag.

Jag tar också bort målet för YouTube. Jag tror det är ett måste att skapa eget material för att få en tillväxt på antalet prenumeranter och skapa eget YouTube-material är inte aktuellt för november.

Bloggen

 • Minst 200 besökare per dag
 • Minst 25 % av besökarna från andra ställe än Google
 • Minst 30 blogginlägg
 • Tjäna mer än i oktober

Social Medier

 • Twitter, 1 350 följare
 • Facebook, 35 följare
 • Pinterest, 400 följare
 • Nyhetsbrevet, 65 prenumeranter

Det ska bli ohyggligt spännande att se vad framtiden har att erbjuda, speciellt när vi för första gången stött på lite motstånd från Google. Är detta slutet på vår resa eller ska vi lyckas accelerera besökartillväxten igen?

I augusti hade bloggen haft 16 000 besökare sedan jag startade den. Då satte jag upp målet att kunna skriva ett inlägg i januari 2015 om hur jag fått 66 000 besökare till min blogg. Just nu är vi uppe i 39 300. Det kommer bli tufft, men man ska ha höga mål. Hjälp oss gärna att uppnå våra mål genom att följa oss på FacebookTwitterPinterestYouTube och anmäla dig till nyhetsbrevet!

Du gillar kanske också...

2 svar

 1. Marcus skriver:

  Kul att få en inblick i hur det går för er. Hoppas det fortsätter gå bra för er, ni publicerar mycket intressant läsning så ni förtjänar all framgång.

  • www.starta-blogg.se skriver:

   Tack för peppen Markus! Vi kämpar på – har gett oss katten på att november ska bli en riktigt bra månad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *