Starta-blogg månadsrapport februari

Varje månad låter vi våra läsare veta hur det går för Starta-Blogg. Hur har vi arbetat med bloggen? Hur många besökare har bloggen haft och hur mycket pengar har den dragit in?

Februari en bra månad för Starta-Blogg

starta-blogg månadsrapport feb

Efter ett galet tillväxtrekord i januari med mer besökare och större intäkter än någonsin tidigare var det såklart spänt om vi kunde följa upp det med ännu en lika bra månad. Det gick nästan…

Under månaden har vi kunnat se mycket trafik till några av de nyaste blogginläggen.

35 bra twittrare att följa, 21 taktiker för mer bloggtrafik och 35 tips på vad man kan blogg om har dragit mycket besökare och är bland de 15 mest lästa blogginläggen denna månad. De har också genererat en bra ”buzz” och Starta-Blogg har fått fler länkar och delningar i sociala medier än någonsin tidigare.

Till exempel har Petter Hedman på sökmotoroptimering 24 bestämt sig för att testa och redovisa hur det går när han bygger upp en ny sajts trafik med hjälp av tipsen i 21 taktiker för mer bloggtrafik. Det kommer att bli spännande att följa och se vilka slutsatser han drar om vad som funkar och inte funkar för honom.

Starta-Blogg månadsrapport: Besökare & intäkter

Under februari hade Starta-Blogg 9 425 besök (11 258) vilket är en minskning på 16,3 % jämfört med föregående månad. Tar man i beaktande att februari har 3 dagar mindre än januari och tittar på besökare per dag så är minskningen nere på 7 %.

Starta-Blogg månadsrapport statistik

 

Intäkterna landande på svaga 1 361 kronor (2 129) vilket är en minskning med 36 % jämfört med januari. Jag hade nog förväntat mig något större intäkter. Per besökare blir intäkten 14 öre och per sidvisning 8 öre. Det vore bra om intäkterna per besökare håller sig på ungefär denna nivån medans bloggen växer.

Å andra sidan är besökartillväxt i fokus. Att hålla på att optimera intäkter i detta skede är knappt värt mödan. Den dagen Starta-Blogg har 30 000 besökare i månaden börjar det bli intressant att försöka optimera intäkterna.

Denna månad tjänade jag pengar på bloggen bland annat genom Tradedoubler, Double, Shoutly och Adsense.

Starta-Blogg besökare

Hela 71 källor hjälpte till att bidra med besökare under februari. Jag ser många fina och bra bloggar bland dessa och jag vill rikta ett stort tack för varje länk till Starta-Blogg. Det betyder mycket!

besökare Starta-Blogg

Google står för 75,9 % av besökarna, i övrigt en hälsosam blandning av sökmotorer, bloggar, kommentarer på bloggar, nyhetsbrev, forum och sociala medier.

Mål för Starta-Blogg

Mål avklarade under februari: 3 av 8

Bloggen

 • Minst 250 besökare per dag – Nej, 2 dagar med 217 respektive 241 besökare
 • Minst 25 % av besökarna från andra ställe än Google – Nej, 24,1 %
 • Minst 10 blogginlägg, varav minst 2 ska vara i världsklass ;) – Ja, 10 blogginlägg
 • Tjäna mer än i januari – Nej, minskning med 36 %

Social Medier

 • Twitter, 1 700 följare – Ja, 1 742 följare
 • Facebook, 40 följare – Nej, 35 följare
 • Pinterest, 950 följare – Ja, 988 följare
 • Nyhetsbrevet, 140 prenumeranter – Nej, 125 prenumeranter

Mål Starta-Blogg mars

Bland målen för mars finns att fortsätta satsa på något färre blogginlägg men som är lite mer genomtänkta. Arbetet med att förbättra bloggen generellt fortsätter, en blogg är aldrig bättre än det sämsta inlägget ;) Med tanke på att mina gamla blogginlägg forsätter att få besökare, vill jag att även de blogginläggen ska vara på en okej nivå.

Bloggen

 • Minst 250 besökare per dag
 • Minst 25 % av besökarna från andra ställe än Google
 • Minst 10 blogginlägg, varav minst 2 ska vara i världklass ;)
 • Tjäna mer än i februari

Social Medier

 • Twitter, 1 900 följare
 • Facebook, 40 följare
 • Pinterest, 1 100 följare
 • Nyhetsbrevet, 145 prenumeranter

Starta-Blogg har fått en kanonstart på året och det är mycket tack vare alla grymma läsare som på ett eller annat sätt hjälper till att sprida bloggen i cyberrymden :) Det är jag otroligt tacksam för, tills nästa månad – ha det gott!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *