Fler besökare till min blogg – så gjorde jag

Så fick jag fler besökare till min blogg – Ett halvår, 16 000 besökare, ett par tusen kronor senare…

Det är lite mer än ett halvår sedan (ok, 7 månader) sedan Starta-Blogg.se lanserades. På den tiden har vi haft över 16 000 besökare och tjänat ett par tusen kronor på bloggen. Det kan därför vara dags att summera och göra en kort överblick.

Börjar blogga

Den 23 december 2013 drog bloggen blygsamt igång, med ett inlägg om de storslagna planerna för denna bloggen. Som nämns i inlägget så har det ju blivit så att jag snöat in mig ordentligt på denna blogg :)

Jag gillar ju att toksnöa in på ett ämne, bli något av en expert på ämnet och sedan dra nytta av mina kunskaper – oftast genom att dela med mig till andra. Så är även fallet med denna blogg. Jag avser bloggen ska komma igång, under tiden som jag skriver och delar med mig av tips kommer även jag att lära mig mycket. Den kunskapen ska jag sedan applicera när jag bygger företag på webben.

Redan från början så visste jag att jag ville mer än att ”bara ha en blogg”. Därför var fokus redan från början att skapa ett företag kring bloggen.

Utmaningar som ny bloggare

Att starta en blogg innebar att jag gav mig ut på okänt vatten. Jag hade aldrig tidigare haft en blogg och den enda erfarenhet jag hade var en liten hemsida för 15 år sen.

Initialt handlade mycket om att lära sig driva trafik till sidan, det vill säga att generera många besökare. Det gjorde jag genom att använda sociala medier, länkkataloger och sökmotoroptimering. För varje ny grej jag gjorde skrev jag även ett blogginlägg, något som utmynnade i guiden 27 sätt att driva trafik på mindre än 4 minuter.

Det blev också en rad artiklar på nybörjarnivå såsom hur jag valde webbhotell, skaffa egen domän så här, varför ska du ha en egen blogg, skaffa en egen WordPressblogg, vilka WordPresstillägg du bör installera och hur du får en snabb WordPressblogg.

Lära sig blogga

Mycket fokus låg på att lära sig göra en så bra blogg som möjligt. Utan bra innehåll – inga besökare var mitt motto. Därför fokuserade jag på att lära mig så mycket som möjligt om hur man gör en bra blogg. I takt med att jag själv lärde mig skrev jag inlägg för att dela med mig om vad jag lärt mig:fler besökare

Bra bloggverktyg

En annan sak var att göra bloggandet så effektivt och roligt som möjligt med hjälp av smarta verktyg och arbetssätt:

Så tjänade jag pengar på att blogga

Ganska tidigt visste jag att jag ville prova på att tjäna pengar på min blogg. Google Adsense och affiliatemarknadsföring var det som verkade mest intressant. Initialt handlade det mesta mest om att komma igång och hitta affiliateprogram som passade på min blogg.

Ganska snart började det handla om att optimera annonserna för att få så stor utdelning som möjligt. På bloggen skrev jag flera inlägg om hur man kommer igång och börjar tjäna pengar, men också hur man optimerar sina annonser för att tjäna extra mycket.tjäna pengar på fler besökare

Så fick jag fler besökare till min blogg

För att visa att tipsen fungerade visste jag att jag behövde visa bevis. Sedan starten av Starta-Blogg.se har jag publicerat statistik på antalet besökare och intäkter. Båda antalet besökare och intäkterna har ökat, månad för månad. Fler och fler besökare :)

 

Nu tar jag ny sats inför hösten, idag har jag publicerat så fick jag 16000 besökare till min blogg. Om ett halvår när bloggen fyller ett år hoppas jag kunna publicera en artikel med rubriken så fick jag 66000 besökare till min blogg. 

I förra veckan fick jag F-skattesedeln klar, bloggen drivs numera av ett företag… vi är på god väg mot våra mål.

Följ Starta-Bloggs framsteg

Se till att inte missa något om Starta-Bloggs spännande framfart. Prenumerera på uppdateringar vi epost eller Facebook!

 

Hoppas tipsen om hur jag fick tusentals besökare till min blogg hjälper dig! Har du några tips? Dela gärna med dig om hur du gör  för att få många besökare till din blogg! Tillsammans kan vi få fler besökare till våra bloggar!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *