9 praktiska WordPressplugins jag använder

Just nu använder jag 9 praktiska WordPressplugins som jag känner att jag måste dela med mig av. Inte nog med att de förenklar mitt liv – de har potentialen att förbättra ditt liv med. Tilläggen förbättrar din sida, auomatiserar och gör bloggandet lättare. Vad väntar du på? Inte vet jag, sätt igång att ladda hem omedelbart och testa! 

Du hittar alla plugins på WordPress Plugin Directory!

Pretty Link Lite

Jag kör en hel del affiliate textlänkar på min blogg. Varje gång någon klickar sig vidare på dessa länkar och köper något får jag en provision. (Läs mer om hur du tjänar pengar på Affiliate) Problemet är att dessa länkar innehåller spårningsinformation, vilket gör att länkadresserna blir långa och ser ut som rena grekiskan vilket kan avskräcka folk från att klicka på länken. Med Pretty Link Lite gör du en intern länk på din sida t.ex. www.starta-blogg.se/aftonbladet och sedan skickar du vidare alla som går in på den sidan till Aftonbladet. Snyggt och enkelt, men var tydlig mot besökare så de förstår att det är en extern länk.

Broken Link Checker

I takt med att din hemsida växer i omfång växer också antalet länkar du har på din hemsida. Broken Link Checker håller koll på alla dina externa och interna länkar och varnar så fort någon eller några länkar pekar på en sida som inte finns. Superenkelt att administrera för dig då du kan ändra alla dina länkar på ett och samma ställe.  Dina besökare slipper dessutom att bli frustrerade över länkar som inte fungerar.

Broken Link Checker WordPressplugin

Broken Link Checker visar att jag har bra koll på mina länkar – just nu :)

Yoast WordPress SEO

I mitt tycke det bästa WordPresstillägg som finns för sökmotoroptimering. Ger dig ett antal textrutor för varje inlägg eller sida du skapar där du kan fylla i sökmotorinformation såsom metabeskrivning och söknyckelord. Yoast rankar också dina inlägg på elva olika områden med trafikljus- rött, gult eller grönt. Det gör så att du snabbt kan se om du slarvat med något i ditt inlägg till exempel att sätta bra ALT-taggar på bilderna.

Yoast  WordPress ranking

Yoast WordPress ranking – stora rum för förbättringar av detta inlägget.

NextScripts: Social Networks Auto-Poster

Ett fantastiskt tillägg för WordPress som förenklar livet för dig som bloggägare. Som namnet antyder så postar detta plugin dina inlägg automatiskt till dina följare i sociala medier. Jag använder denna plugin att skicka ut information om nya inlägg till våra följare på bland annat Facebook, Twitter och Tumblr. Driver mycket trafik till hemsidan för mig och ger mig en bekräftelse på att det finns människor som är intresserade av vad jag skriver när de följer sidan på någon av de sociala kanalerna vi finns på.

nextscript WordPress

Nextscripts automatisk spridning i sociala medier för WordPress.

Auto Add Tags

Smart plugin som gör livet som bloggare enklare. Tillägget söker automatiskt igenom ditt nyskrivna inlägg och letar efter nyckelord. Beroende på vilka nyckelord som hittas väljs automatiskt ett antal passande etiketter för inlägget. Du slipper alltså ett moment vid skapandet av nya inlägg. Och behöver vi ens nämna hur viktigt det är att du använder etiketter på dina inlägg…?

auto tags WordPress

Auto add tags föreslog etiketter automatiskt för detta inlägg!

WP Smush.it

Ett bra tillägg som automatiskt optimerar storleken på dina bilder för att din blogg ska laddas snabbare. I genomsnitt har filstorleken på mina bilder krympt med 20 % tack vare WP Smush.it. Snabbare nedladdningstider gör dina besökare gladare och ger dig en högre ranking i Googles träfflista.

W3 Total Cache

Detta plugin syftar också till att göra din sida snabbare. Tillägget hjälper dig göra inställningar för din sida som sparar både bandbredd och tid för besökaren. Din sida ändras inte så mycket mellan en återkommande besökares besök, till exempel är din header och menysystem troligtvis samma som vid förra besöket. Då behöver inte dessa hämtas på nytt från din server och tid och bandbredd sparas. Gör dina besökare gladare och har en positiv effekt på din ranking i Googles träfflista.

 

AddThis Social Bookmarking Widget

Ett tillägg som jag nyligen börjat använda på min sida och som jag är mycket nöjd med. Det ger både dig som sajtägare många möjligheter, men även besökaren. Till att börja med har du möjlighet att skräddarsy vilken storlek du ska ha på gillaknapparna och vart på sidan ska de vara – högst upp eller längst ner. Besökaren får möjlighet att sprida ditt material i en mängd olika kanaler – typ alla sociala nätverk finns med! Slutligen får du fin statistik via tillägget som gör att du kan se effekten av när någon trycker på likeknappen.

praktiska-wordpressplugins

AddThis knappalternativ!

Quick Page/Post Redirect Plugin

Om du ändrar adress eller tar bort en sida så kommer besökare att kunna hamna på sidan som inte längre finns där och få ett felmeddelande. Andra hemsidor och Google kan fortsätta skicka besökare till din sida som inte finns i många år. Vad du måste göra då är en re direct 301 och automatiskt skicka besökaren dit du flyttat sidan. Detta plugin gör det extremt enkelt för dig att göra just det.

Använder du någon WordPressplugin som du tycker extra mycket om? Dela gärna med dig och tipsa oss andra i kommentarsfältet!

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Tango skriver:

    Använder inte WP i dagsläget men har börjat kika runt för att veta mer om det. Ju mer jag hittar desto mer intresserad blir jag. Blir nog att lnstallera det snart. Tack för en bra och inspirerande blogg

    • www.starta-blogg.se skriver:

      Tack själv :) WP är fantastiskt! Men det finns många andra sätt att göra hemsidor som också är bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *