Påverkar din sidas laddningstid din placering på Google?

laddningstid din placering på GoogleAlla dina sidor indexeras av Google och gör att folk som söker på Google kan få upp just din sida i sökresultatet. Problemet är att det finns många hemsidor, så hur ska du göra för att se till att din sida som kommer upp i sökresultatet när någon söker på Google?

Av alla faktorer som spelar in, är din sidas laddningstid en viktig sådan. Hur påverkar laddningstid din placering på Google?

Vad är en sidas laddningstid?

Varje enskild sida på din hemsida och varje enskilt blogginlägg består av en mängd data. Det kan vara text, bilder och filmer. När någon besökare går in på din sida så måste all denna data laddas från en server till användarens dator. Det tar tid och det är den tiden som är en sidas laddningstid.

Hur påverkar laddningstid din placering på Google?

Laddningstiden har en stor påverkan på din sidas förmåga att ranka bra på Google och komma högt upp i sökresultatet.

Sidor på positionerna 1-30 i Googles sökresultatet har en genomsnittlig laddningstid på 1,27 sekunder. Sidorna som ligger på position 1-10 är till och med ännu snabbare, med en genomsnittlig laddningstid på 0,99 sekunder. Allt enligt Searchmetrics rapport om sökrankingsfaktorer.

Snabbare sida, högre ranking

Tittar man på ett stort antal sidor som rankar högt i Google kan man se ett samband. Ju högre de rankar desto snabbare laddar de.

Det är naturligtvis viktigt att påpeka att enbart en snabb laddningstid inte lär räcka för en hög placering på Google. Din sida måste också ha relevant innehåll för att ranka högt, men en sida med relevant innehåll och lång laddningstid har svårt att nå en topposition på Google.

Min rekommendation kring laddningstid

Å ena sidan vill man ha en snygg sida, med mycket bilder och annat snyggt. Å andra sidan vill man ha en sida som laddar snyggt. Det är en avvägning man hela tiden får göra.

Undersökningar visar att lång laddningstid påverkar dina besökare beteende. De är mycket större risk att de lämnar din sida snabbt om din sida är långsam.

Jobba med att få din sajt snabb

Min rekommendation är att jobba mycket med att optimera bilderna. Ha inte högre upplösning än vad som krävs och skala inte om bilder på din blogg utan gör det innan du laddar upp de i ett fotoredigeringsprogram.

Se också till att inte använda för mycket animeringar och olika javascript som tar tid att ladda. Vill du ha fler tips så rekommenderar jag vårt långa blogginlägg om hur du optimerar din sidas laddningstid.

När vi nu vet svaret på hur påverkar din sidan laddningstid din placering på Google är det egentligen bara att börja sätta igång. Gör din sida snabbare!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *