Bloggen är din järnvägsstation – så får du besökare

 

bloggen järnväg 3

Bloggen är din egen järnvägsstation.

Bloggen ska du tänka dig som din egen järnvägsstation som du själv äger.  Hur skulle du vilja att din egen järnvägsstation såg ut? Förmodligen skulle du vilja ha ganska många spår in till din station så det kan komma många tåg och resenärer.  Du skulle helt säkert vilja ha inkommande tåg från så många intressanta destinationer som möjligt. Du vill säkert också att de resenärer som kommit fram till din station verkligen ville komma dit – de blev inte lurade på fel tåg eller avsläppta där av misstag. Vidare så har du kanske lite affärer och caféer på din station, så du vill gärna att dina resenärer stannar så länge som möjligt på din station, spenderar så mycket pengar som möjligt och återkommer till din station regelbundet.

Resenärer ställer också krav

För att resenärerna ska trivas, vilja stanna kvar på din station och återkomma till din station krävs flera saker som du måste uppfylla. Det ska inte vara för mycket folk där samtidigt, då går det för långsamt att ta sig fram. Det måste vara lätt att hitta och ta sig runt på stationen – kanske både via bro och tunnel. Det ska finnas aktuell information om aktuella tågavgångar. Det ska vara lätt att köpa biljetter och det ska finnas bra butiker och café.  Människor med särskilda behov till exempel pensionärer och handikappade ska också kunna ta sig fram.

Bloggen är din järnvägsstation

Besökare på en station behöver hjälp.

Tänk dig bloggen som en järnvägsstation

Det är ingen skillnad på kraven på en järnvägsstation och kraven besökare har på bloggen. Därför kan det vara nyttigt att på ett objektivt sätt jämföra bloggen med en järnvägsstation, gör du verkligen rätt grejer på rätt sätt för att besökaren ska trivas?

Järnvägsstationen är bloggen

  • Järnvägsspåren är vägar besökare kan ta sig till din blogg.
  • De intressanta destinationerna är betydelsefulla hemsidor (Google, Facebook och andra sidor inom ditt ämnesområde)
  • Att resenärer kommer till din station utan att bli lurad är att du ska ha hög etik för att dra besökare till bloggen.
  • Få resenärerna att spendera så mycket som möjligt är att få folk att köpa saker via din hemsida (affiliate).
  • Att det ska gå snabbt för resenärerna handlar om att göra så att bloggen laddar snabbt.
  • Att det ska vara lätt att hitta på stationen innebär att det ska vara enkelt att hitta på din sida.
  • Att det ska vara enkelt att ta sig runt på stationen – både via tunnel och bro betyder att du bör ha flera sätt för besökare att navigera runt på din sida.
  • Det ska finnas aktuell information på stationen – det ska det även finnas på din blogg.
  • Det ska vara lätt för resenären att spendera pengar – vill du tjäna pengar på din blogg ska du också göra det enkelt för besökaren att köpa saker via din sida.
  • Stationen ska ha service för människor med särskilda behov – det bör även din blogg, tänk på att göra den lättläst.

Okej, hur gör jag nu bloggen till en järnvägsstation

Till att börja med för att göra bloggen till en järnvägsstation krävs att du ändrar ditt sätt att tänka och att du är rättvis mot dig själv. Du som reser från en station varje dag hittar förmodligen på stationen till och med med stängda ögon och så är det säkert på din blogg med. Men hur är det första gången du är på en större station? Det är ganska svårt att veta vart du ska gå och du är beroende av tydlig skyltning och kanske att du inte har något annat val än att åka via stationen. Så är det även för en besökare på din sida, den personen är också beroende av hjälp för att hitta. Men det finns en stor skillnad, en besökare lämnar din sida med ett klick om den inte är nöjd med din sida.

Bloggen beöver många avgångar från närliggande sidor.

Bloggen beöver många avgångar från närliggande sidor.

Vilken hjälp kan jag få?

Nu när du har rätt sätt att tänka på din blogg, kan du säkert komma på flera saker som du borde åtgärda när det gäller bloggen. För konkreta tips om hur du lägger ut järnvägsspår till din blogg, får de att hitta runt på bloggen och återkomma läs de andra delarna i 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *