7 tips för att bygga ett företag kring bloggen

Ett av mina mål med mina bloggar är att kring någon eller några lyckas bygga ett företag kring bloggen. Utan att bli allt för specifik kan jag snabbt se flera möjligheter. Gemensamt för samtliga är att det gäller att driva mycket besökare till sin blogg för att den ska bli lönsam i förhållande till nedlagd tid.

Bygga företag kring bloggen - möjligheter!

Bygga ett företag kring bloggen

7 sätt att bygga företag kring bloggen och skapa intäkter:

1. Bannerreklam – Adsense är den vanligaste där du tjänar för varje klick någon gör på dina annonser. Krävs att du har många besökare. Du kan bygga ett företag som ger bort innehåll till besökarna och finansierar det med reklam.

2. Affiliate – Du rekommenderar produkter på din blogg och när någon köper produkten du rekommenderar via din sida så får du provision. Det finns flera framgångsrika företag som byggts upp på affiliate. Bara för att nämna några få: Prisjakt, Pricerunner och Ticket.

4. Partnerskap. Idag handlar allt mer om partnerskap än att göra allt själv. Genom partnerskap med andra företag inom bloggens ämnesområde kan synergier skapas och du börja tjäna pengar.

5. Öppna en webbshop där du säljer produkter som är starkt förknippade med din blogg. Det är relativt vanligt att bloggar som handlar om ett smalt område för en väldigt trogen och lojal följeskara. Då är steget till att börja sälja några produkter till den följeskaran inte stort.

6. Du hoppar över leverantören och går ett steg tillbaka i leverantörsledet och köper direkt från tillverkaren. Kanske du börjar med affiliate och märker att du skickar mycket kunder till någon specifik produkt. Kanske du kan börja sälja den produkten själv. I ett första steg kanske du öppnar upp en webbutik och säljer underleverantörens produkt, men i nästa steg kanske du går till underleverantörens underleverantör och får på det sättet finfina marginaler.

7. Erbjuder tjänster inom det aktuella ämnesområdet (tex konsultverksamhet, appar, youtubefilmer, böcker etc.)

Gemensam nämnare för att bygga ett företag kring bloggen är att först skapa en bra grund för bloggen, sedan skapa bra innehåll för att fortsätta med att driva trafik genom bra SEO (sökmotoroptimering) och bra spridning i sociala medier. Då kan man ta nästa steg och välja en eller flera av ovanstående sju punkter. Börka med att starta en blogg – det är första steget mot att bygga ett företag kring bloggen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *