Kenza – så drar Kenzas blogg in pengar i mängder

Kenza är Sveriges största bloggerska som årligen drar in miljonbelopp på sin blogg Kenzas. Vi berättar om hennes resa till framgång, om hur hon har byggt upp sitt framgångsrika bloggimperium och vad Blondinbella sa när hon rådfrågade om sin medverkan i Let’s Dance.

Kenzas i Let's Dance

Kenzas i Let’s dance – Sveriges bloggdrottning!

Kenza, tonåring med blogg och pengar på fickan

Kenza började 2006 att som blott 16-åring blogga. Detta var innan bloggen som fenomen bokstavligen exploderade och över en natt fick Kenzas blogg mängder av besökare. Enligt en läsarundersökning som Café gjorde 2009 så var det framför allt att Kenza var söt och att hon var en vanlig tjej som var lätt för tjejer att relatera till – som gjorde henne framgångsrik. Kenza skrev om hur läxorna i plugget blev för mycket, om sina modelldrömmar och om hur hon strulade till det med både kärlek och allt annat. Läsarna bokstavligt älskade vad Kenza skrev och redan 2009 följde mer än 60 000 hennes blogg, dagligen! När det var dags för studenten och Kenzas klasskamrater oroade sig om att få jobb på Mc Donalds hade hennes blogg redan intäkter på mer än 150 000 kronor i månaden.

Kenza blir populär bland företag

Kenza har sedan dess anlitats flitigt av företag som vill dra nytta av henne populäritet bland yngre tjejer. Hon har gjort jobb för MTV och varit programledare för Modelljakten. Hon har också själv varit modell för flertalet företag såsom Guldfynd, Ur & Penn och JC. Hon har även prytt flertalet tidningsomslag i Sverige såsom Café, VeckoRevyn och Solo. Utöver det har hon varit inblandad i flera klädkollektioner. Samtidigt har hon fortsatt skriva på sin blogg, 2-3 korta inlägg per dag, men med allt mer fokus på fotografier på sig själv.

kenzas blogg

Kenzas blogg – visst är hon vacker!

Kenzas blogg och företag idag

Idag har Kenzas blogg fler läsare än någonsin, under 2012 hade hon mer än 55 miljoner läsare och hon skriver numera både på engelska och svenska då hennes populäritet har spritt sig över hela världen. Hennes bloggverksamhet ligger i ett eget bolag och hade under 2012 intäkter på över 2 000 000 kronor. Utöver det har Kenza nu startar sitt eget klädmärke IvyRevel där hon bland annat designar plaggen själv. Bolaget hade enligt senaste bokslutet en omsättning på strax under en halv miljon kronor.

Kenza sökningar på Google

Att Kenza och hennes blogg är populär märks inte minst på Google. Det görs fruktansvärt många sökningar efter henne. Här är det 15 mest förekommande sökningarna.

Sökord Antal sök / månad
kenza 135000
kenza blogg 2900
jofama by kenza 2900
kenza jacka 1600
kenzas blogg 880
www.kenzas.se 590
kenza skinnjacka 480
kensa 320
kenzas pojkvän 320
blogg kenza 260
kenza naken 260
kenzas.s 260
kenza se 260
kenza 3 260
kenzas.e 210

Så tjänar Kenza pengar på sin blogg

Kenza har ganska sparsmakat med reklam på sin blogg. Hon är ansluten till annonsnätverket Tailsweep. De är ett av de bäst betalande annonsnätverken där man tjänar pengar per visning av annons. Det krävs att din blogg har minst 25 000 sidvisningar i månaden för att ansluta sig till Tailsweep.

På bloggen finns också mycket reklam för Ivyrevel. Det är hennes eget märke så hon tjänar pengar på all försäljning som uppstår. Hon använder sig av en ny tjänst bibo.nu, som i dagsläget endast är för inbjudna. Du kan använda dig av Blogfame som är en liknande tjänst för att tipsa om kläder och tjäna pengar.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Parfym skriver:

    Älskar hennes blogg!

  2. Nathalie skriver:

    Kenza är bara så bra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *