Använd e-post för att locka besökare

En av de första sakerna du bör göra när du startar en blogg är att börja bygga din e-post lista. Vad det innebär är att folk registrerar sin e-post på din sida och tillåter dig att skicka mail till dem i framtiden. Ett effektivt sätt är att erbjuda dina besökare ett nyhetsbrev som du skickar till deras e-post.

E-post marknadsföring

E-post marknadsföring funkar! Foto Credit: Shao !

Marknadsföring via e-post fungerar

Va? Men stopp där! E-post marknadsföring tillhörde väl 90-talet? Ja visst har vi ändrat våra vanor och spenderar mer tid på sociala medier och det är även där vi huvudsakligen kommunicerar idag. Men, enligt McKinsey’s iConsumer undersökning så använde 91 % av de tillfråga fortfarande e-post dagligen. Och det blir bättre, för enligt eMarketer så är konverteringsgraden tre gånger så hög för ett mailutskick som för en kampanj på sociala medier.

Med andra ord, utskick via e-post har en potential att generera framtida intäkter för din blogg, därför ska du börja samla på dig e-post adresser så tidigt som möjligt. De kan faktiskt bli din främsta tillgång.

E-post är relationsskapande

Folk lämnar inte ut sin e-post hur som helst idag. Vi vill att vår inkorg ska vara fylld med viktiga mail som betyder något. Därför kommer dina besökare endast att lämna ut sin e-post om dem känner ett förtroende för dig och din blogg. Känner det så pass stort förtroende att de väljer att lämna ut sin e-post adress till dig så är det sannolikt att de 1.) Kommer att öppna och läsa ditt mail 2.) De lyssnar på vad du säger och tycker 3.) Sannolikheten är stor att de kommer att besöka din hemsida i samband med att de läser ditt mail (via länkar i mailet).

Det innebär också att de personer som får ett mail av dig blir påminda om er relation, om att du tänker på dem.

Etik är A och O

Det finns en mängd etiska regler att förhålla sig till när det gäller e-post utskick. Du får INTE på något sätt börja skicka massutskick till personer som inte uttryckligt godkänt att du ska skicka e-post till dem. Lagstiftningen kring massutskick är inte helt klart utan det hänvisas till att man ska följa ”god marknadsföringsetik”. Vi rekommenderar att du är väldigt tydlig med vad du kommer att använda e-post adressen till om dina besökare registrerar sig. Det bör också vara extremt enkelt att avregistrera sig om man inte längre vill mottaga e-post från dig.

Nyhetsbrev via e-post är ett bra sätt

Nyhetsbrev via e-post är ett bra sätt att få folk att lämna ut sin e-post. I nyhetsbrevet bör det finnas något unikt innehåll som användaren inte kan få på din blogg, men det är också lämpligt att göra en sammanfattning av veckans inlägg med länkar till inlägget. I nästa del av 27 sätt att driva trafik till din sida på mindre än 4 minuter kommer vi att berätta hur du skapar ett nyhetsbrev för din blogg.

Prenumerera på Starta-Blogg.se Nyhetsbrev!

För mer information och anmälan se vår sida om vårt nyhetsbrev.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *