Bra bloggappar för Android

För att kunna uppdatera och sköta din blogg måste det vara smidigt och enkelt för dig. Att direkt när inspirationen sätter in kunna blogga eller kolla besökarmönster medans du sitter på tågen är ett steg i rätt riktigt. Därför tänkte vi tipsa om bra bloggappar som förenklar ditt bloggliv och gör att du kan sköta det mesta av din blogg på språng.

Apparna vi tipsar om är utgivna av respektive företag, var extremt försiktigt med att använda tredjeparts appar som kräver att du lämnar ut inloggningsuppgifter till din blogg, Adsense eller Analyticskonto!

WordPress Bloggapp

Superenkelt användargränssnitt för att du verkligen ska kunna fokusera på det primära – nämligen att blogga. Du kan via appen skapa nya inlägg eller sidor samt uppdatera dina befintliga. Du har också möjlighet att moderera kommentarer och replikera på kommentarer. Appen har även snabbfunktioner för att snabbt kunna lägga upp en bild eller film på din blogg. WordPress direkt i din ficka!

  • Blogga var du än är – direkt med mobilen
  • Skapa din första blogg
  • Håll koll på din hemsida
  • Svara på kommentarer
  • Ladda upp bilder
  • Håll koll på statistik
  • Få notiser

Google Analytics

Har du redan ett Google Analytics konto kan du även använda deras app för att få ut detaljerad information om din hemsida. Gränssnittet är supersnyggt – betydligt snyggare och tydligare än deras webbversion. Precis som på webbversionen hittar du utförlig data om dina besökare. Vilka sidor på din blogg tittar de på, hur hittade de din blogg och hur många är antalet besökare. Värdefull information för att optimera sin blogg.

Google Ads

Använder du Google Adsense är denna ovärderlig bland dina bloggappar. Denna app ger dig uppdaterad information om dina Adsenseannonser. Hur mycket har du tjänat, CPC, RPM och detaljerad information om hur respektive kanal har presterat. Snyggt och användarvänligt!

Evernote

Ska du ha en app som låter dig vara kreativ är det Evernote. Appen låter dig enkelt göra anteckningar på bloggidéer, skissa, spara bilder och att-göra-listor. Evernote ser samtidigt till att allt synkroniseras mellan dina konton så att det finns tillgängligt nästa gång du slår upp din laptop, läsplatta eller dator.

SEO Check

Visst, vi ska ägna så lite tid som möjligt åt att kolla statistik för vår blogg, med det är förbannat kul! Med SEO Check kan vi följa vår sidas ranking hos till exempel Google. Du kan också se vilken spridning dina inlägg haft i olika sociala medier och hur många andra sidor som länkar till din. SEO Check kan du även använda för att anpassa din sida och dina inlägg efter SEO. Appen analyserar rubriker, text och layout och ger dig tips för hur du kan optimera din sida för sökmotorer.

Denna app bör du ha i din samling av bloggappar. Dock vill jag lyfta ett varningens finger att appen är ganska beroendeframkallande.

Har jag glömt några bra bloggappar?

Appar poppar upp titt som tätt och den ena är bättre än den andra. Därför alla tips vi kan ge varandra värdefulla – kommentera gärna med era favorit bloggappar. Du hittar alla apparna i Google Play.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *