Så får du tid att blogga flera gånger om dagen

Att blogga kan ta tid. Kämpar du med att hinna med att skriva, redigera och publicera blogginlägg i den takt du planerat? Du är inte ensam, faktum är att just tidbrist är en av de vanligaste anledningarna till att folk slutar blogga.

Saken är den, din tid är begränsad. Ett dygn har inte mer än 24 timmar därför gäller det att utnyttja tiden smart.

Att blogga effektivt

att blogga effektivtVi tipsar dig om sätt att få ut mest av din tid och hur du gör för att utnyttja små tidsluckor till att snabbt bli produktiv och skapa nya blogginlägg.

Att blogga effektivt är hemligheten bakom bloggarna som månad efter månad regelbundet publicerar ett eller fler inlägg per dag. För att blogga effektivt behövs rätt verktyg och en bra process.

Användbara appar gör dig till en effektiv bloggare

Att ha rätt verktyg när du bloggar är kritiskt för att bli en effektiv bloggare. Det finns en rad användbara appar som gör dig till en mer effektiv bloggare.

Följer du dagligen en handfull andra bloggar? Om du besöker bloggarna för att du tycker det är kul eller för att få inspiration spelar ingen roll, vad som spelar roll är att det tar tid.

En RSS-läsare kan snabba upp dig! Då kan du prenumerera på dina favoritbloggar och i ett enda flöde få de senaste blogginläggen. Det sparar dig tid och hittar du något du bör blogga om är det bara att stjärnmarkera inlägget så hittar du snabbt tillbaka till det.

Att blogga från mobilen

Ett annat verktyg som är ett måste är en bra mobilapp för ditt bloggande. Att blogga från mobilen kan verkligen spara dig tid.

Starta-Blogg publiceras med hjälp av WordPress. Deras mobilapp är en riktigt hjälpfull app. Du kan kolla kommentarer och radera spam. Du kan komma åt alla dina publicerade blogginlägg, men även dina utkast.

Om du t.ex. är utomlands och inte har internetuppkoppling kan du skriva  blogginlägget offline och spara det lokalt i din mobiltelefon.  När du sedan har tillgång till wifi kan du ladda upp inlägget och om du vill kolla igenom det och publicera med din laptop.

WordPress-appen gör att du så fort du får 5 minuter över kan skapa material till din blogg. Att blogga från mobilen kan verkligen få dig att bli effektiv.

Men hur gör du för att alltid ha något att blogga om?  För vissa tar det 5 minuter bara att komma på något att blogga om?

Planera dina blogginlägg i förväg

Det är inte ovanligt att bloggare använder mer tid att fundera på vad de borde blogga om än att faktiskt blogga. Ett bra sätt är att redan i förväg bestämma vad du ska blogga om.

Börja med att planera vad du ska blogga om de närmaste dagarna. Har du problem med att komma på vad du ska blogga om så kolla göra våra artiklar 97 saker att blogga om och Vad kan man blogga om – 52 idéer för dig med idertorka.

Bestäm strukturen på dina blogginlägg i förväg

Bestäm rubriken för ditt blogginlägg och lägg till 2-5 underrubriker för blogginlägget. Spara. Nu har du huvudstrukturen för blogginlägget. Fortsätt och gör likadant med 10 blogginlägg. Nu kommer du ha flera blogginlägg på gång och när du får 5 minuter över kan du bara kasta dig över en underrubrik och skriva en bra text som passar in. Huvudämnet vet du och det specifika området visar din underrubrik, något som gör att du snabbt kan komma igång. Skulle sedan något fantastiskt och oplanerat hända så ska du såklart slänga upp ett inlägg om det också. Men, skulle inget fantastiskt hända så har du dina förplanerade blogginlägg och luta dig tillbaka på.

Följer du de här tipsen så kommer du att bli en effektivare bloggare vilket kan leda till fler blogginlägg och fler läsare. Att blogga effektivt tjänar alla på!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *