Välja webbhotell | Så valde jag webbhotell för min blogg

Att välja webbhotell är lurigt. Man vet inte vad man får förrens man har testat. Därför är en bra start att kolla upp vad andra bloggare tycker om sina webbhotell. Jag tänkte därför berätta om vilka kriterier som var viktiga för mig när jag valde webbhotell och vad jag tycker om mitt webbhotell.  Förhoppningvis kan det hjälpa dig att välja webbhotell.

Som jag tidigare nämnt har jag tänkt att bygga upp ett antal bloggar, varav åtminstone några tar fart så jag kan bygga företag kring dem. Jag hade sedan tidigare begränsad erfarenhet av både bloggar och webhotell, hade en hemsida för 10 år sen, men är relativt oteknisk så enkelhet är viktigt för mig. En annan farhåga för mig är att jag kanske tröttnar efter en månad, därför måste det vara relativt billigt.

Kriterier för att välja webbhotell

När jag valde webbhotell var det sju kriterier som var extremt viktiga för mig.

  1. Webbhotell som tillåter mig att ha flera hemsidor
  2. En-klicksinstallation av WordPress
  3. Billigt
  4. Möjlighet att köpa domäner billigt (tex 12,50 kronor för www.starta-blogg.se)
  5. Generöst med diskutrymme och trafik för besökarna
  6. Svenskt företag och support på svenska

Jag valde Binero som webbhotell

välja webbhotell för en blogg

Binero…

När jag valde webbhotell för min blogg så spenderade jag ett tiotal timmar i att utvärdera olika alternativ. Då stod det klart för mig att det va Binero som uppfyllde mina kriterier bäst. Deras lagringsutrymmet är generöst och jag får lov att ha flera hemsidor på mitt webbhotell. WordPress installationen är extremt enkel och till och med jag som kan betecknas som tekniskt obegåvad klarade det galant.

 

Det finns webbhotell som erbjuder enklare lösningar för mindre pengar än Binero, men i förhållande till vad man faktiskt får är Binero billigt. När jag valde hade de dessutom en förmånlig kampanj. Binero är ett svenskt företag med svensk support. Varför är det viktigt? Jo eftersom min målgrupp för min blogg är Sverige så är det viktigt att servern min blogg ligger på finns i Sverige. Det ger snabbast laddningstid av bloggen. Dessutom om något går fel är det skönt att kunna prata samma språk.

Var det rätt webbhotell för min blogg?

Hitills har jag bara gott att säga om Binero, det har varit lätt att få igång bloggen, allt har fungerat klockrent. Jag har även beställt fjorton domäner till och även där va allt mycket lätt. Mitt val av webbhotell känns rätt.

Ibland kör Binero kampanjer så om man har tur kan man få första årsavgiften med en rejäl rabatt, då ska man passa på direkt för då kan man spara mycket pengar.  Med andra ord kan jag rekommendera Binero.

Att ha valt Binero som webbhotell för min blogg känns tryggt. Jag brukar också analysera mina val noggrant i efterhand och ofta gräma mig om jag gör det dåligt val, men i detta fallet känns det verkligen klockrent.

Behöver du ytterligare tips och råd för att välja webbhotell? Vi har jämfört olika webbhotell för att göra det lättare. Vill du beställa av Binero så gör det gärna via vår sida Binero webbhotell.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *