Välja webbhotell | Så valde jag webbhotell för min blogg

Att välja webbhotell är lurigt. Man vet inte vad man får förrän man har testat. Därför är en bra start att kolla upp vad andra bloggare tycker om sina webbhotell. Jag tänkte därför berätta om vilka kriterier som var viktiga för mig när jag valde webbhotell och vad jag tycker om mitt webbhotell.  Förhoppningvis kan det hjälpa dig att välja webbhotell.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

När jag började blogga hade jag begränsade erfarenheter både av att blogga och webbhotell – jag var dessutom ganska oteknisk. Jag hade dock en vision om att bygga företag kring ett antal bloggar.

När jag letade efter webbhotell var därför enkelhet en viktig faktor för mig. En annan sak jag tänkte på var försåts priset – jag visste inte om jag skulle tröttna efter någon månad, därför var det viktigt för mig att webbhotelelt jag valde var relativt billigt.

Kriterier för att välja webbhotell

När jag valde webbhotell var det sju kriterier som var extremt viktiga för mig.

 1. Webbhotell som tillåter mig att ha flera hemsidor
 2. En-klicksinstallation av WordPress
 3. Billigt
 4. Möjlighet att köpa domäner billigt (i första hand .se-domäner)
 5. Generöst med diskutrymme och trafik för besökarna
 6. Svenskt företag och support på svenska

Jag valde Websupport som webbhotell

När jag valde webbhotell för min blogg så spenderade jag ett tiotal timmar på att utvärdera olika alternativ. Då stod det klart för mig att det var Websupport som uppfyllde mina kriterier bäst. Deras lagringsutrymmet är generöst och jag får lov att ha flera hemsidor på mitt webbhotell. WordPress installationen är extremt enkel och till och med jag som kan betecknas som tekniskt obegåvad klarade det galant.

Det finns webbhotell som erbjuder enklare lösningar för mindre pengar än Websupport, men i förhållande till vad man faktiskt får är Websupport billigt. När jag valde hade de dessutom en förmånlig kampanj.

Websupport är ett svenskt företag med svensk support. Varför är det viktigt? Jo eftersom min målgrupp för min blogg är Sverige så är det viktigt att servern min blogg ligger på finns i Sverige. Det ger snabbast laddningstid av bloggen. Dessutom om något går fel är det skönt att kunna prata samma språk.

Websupport

Websupport

Websupport, som tidigare gick under namnet Binero, har tre olika webbhotellpaket. Alla kommer med 1-klicksinstallation av WordPress och de har populära .se- och -com-toppdomäner.

Om du är nybörjare har de en rad guider som hjälper dig publicera din allra första hemsida.

 • Webbhotell
 • Domäner
 • Svensk telefonsupport
 • 1-klickinstallation av WordPress
 • En del av Loopia Group
Läs mer & Beställ

Var det rätt webbhotell för min blogg?

Hitills har jag bara gott att säga om Websupport, det har varit lätt att få igång bloggen, allt har fungerat klockrent. Jag har även beställt fjorton domäner till och även där var allt mycket lätt. Mitt val av webbhotell känns rätt.

Ibland kör Websupport kampanjer så om man har tur kan man få första årsavgiften med en rejäl rabatt, då ska man passa på direkt för då kan man spara mycket pengar. Med andra ord kan jag rekommendera Websupport.

Att ha valt Websupport som webbhotell för min blogg känns tryggt. Jag brukar också analysera mina val noggrant i efterhand och ofta gräma mig om jag gör det dåligt val, men i detta fallet känns det verkligen klockrent.

Behöver du ytterligare tips och råd för att välja webbhotell? Vi har jämfört olika webbhotell för att göra det lättare. Vill du beställa av Websupport så gör det gärna via vår sida Websupport webbhotell.

Topp-5

Bäst webbhotell just nu

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *