Creative Commons bilder – gratis till din blogg

För att din blogg ska bli snygg, intressant och välbesökt krävs bilder. Mycket bilder! Varje inlägg ska minst ha en bild! Men hur får du tag i bilder om du inte vill fotografera själv? Creative Commons bilder är svaret!

creative commons bilder flikr

Creative commons bilder finns på  flikr med massor av bilder du kan använda på din blogg.

Hur funkar Creative Commons?

Creative Commons är ett gigantisk bibliotek av bilder och fotografier. Fotografer som laddar upp bilder på Creative Commons vill sprida sitt material. Folk får fritt använda bilder mot att de anger vem som tagit fotot och en länk till den personen.

Folk som laddar upp bilder får med andra ord spridning av sitt material och länk till sitt material. Det i sin tur gör att fler upptäcker fotografen, vilket i sin tur kan ge fotografen välbetalade fotografjobb.

Hur använder du dig av Creative Commons bilder?

Gå till Commons Creative på Flickr och kolla igenom bilder med Attribution License. Vad det innebär är att du får lov att använda bilderna om du länkar tillbaka till ägaren av bilden.

Varför är Creative Commons bilder bra för din blogg?

Det finns mängder av fotografier tagna av duktiga fotografer, som kan ge din sida en proffsigt intryck.  Det går snabbt att söka igenom och hitta en bild som passar bra till ditt blogginlägg

Dela med dig av dina bilder

Creative Commons innebär att dela med sig. Därför ska du naturligtvis också dela med dig! Skaffa ett Creative Commonskonto och börja dela dina egna fotografier och bilder.  Det kommer också ge dig publicitet och förhoppningsvis leder det även till att fler besöker din hemsida.

Hur går du vidare?

Att börja använda Creative Commons bilder och dela med dig av dina egna fotografier är en bra start. Fortsätt sedan med att läs alla värdefulla råd som finns om hur du gör din blogg framgångsrik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *