Nu är bloggen igång – allt för att starta en blogg

Äntligen. Nu är bloggen igång! I flera månader har jag gått och funderat på hur jag skulle vilja sätta upp en blogg. Jag gillar ju att toksnöa in på ett ämne, bli något av en expert på ämnet och sedan dra nytta av mina kunskaper – oftast genom att dela med mig till andra. Så är även fallet med denna blogg. Jag avser bloggen ska komma igång, under tiden som jag skriver och delar med mig av tips kommer även jag att lära mig mycket. Den kunskapen ska jag sedan applicera när jag bygger företag på webben.

Nu är bloggen igång

Nu är bloggen igång !

Bloggen igång – vad ska den handla om?

Denna sidan kommer att ge tips om hur man bygger upp en framgångsrik blogg. Begreppet framgångsrik blogg kan betyda olika från person till person, men för mig betyder begreppet framgångsrik blogg ungefär det här:

  • Att du överhuvudtaget kommer igång och startar en blogg
  • Att du gör den genom att skaffa en egen webbadress för din blogg
  • Att du får utlopp för din kreativitet och berättarlust
  • Att du bygger relationer med andra på nätet
  • Att du bidrar med unikt och uppskattat material 
  • Att du får många besökare till din blogg
  • Att du kan börja tjäna pengar på din blogg

Webbhotell, domäner, WordPress, SEO och tjäna pengar

Vad kommer bloggen att handla om? Min tanke är att bloggen kommer att avhandla hela processen från att börja fundera på att starta en blogg till att faktiskt ta tag i det och starta en blogg, utveckla den och förhoppningsvis nå någon form av framgång med den. Jag kommer därför att varva konkreta tips med egna reflektioner och berätta öppenhjärtligt om hur det går för vår blogg starta-blogg.se.

Domäner och webbhotell

I resan mot framgång kan jag redan nu se några huvuddrag som kommer att bli viktiga. Det första är webbhotell och domäner, det vill säga ska du starta upp en egen blogg med egen adress måste du både ha en domän och ett webbhotell. Där kände jag att jag som nybörjare behövde ganska mycket stöd och hjälp, därför kommer vi att ha mycket grundläggande och enkelt material som kan hjälpa till i den fasen.

WordPress publiceringsverktyg

Steg två blir faktiskt WordPress som är ett publiceringsverktyg. Tänk dig vad Words är på datorer så är WordPress samma sak för bloggar. Faktum är att WordPress revolutionerat bloggandet och webbskapandet genom att göra det så enkelt att vem som helst egentligen kan starta upp en riktigt snygg blogg med WordPress.

SEO – sökmotoroptimering

Nästa steg blir sökmotororoptimering eller SEO som det kallas. Det finns många olika nivåer av SEO, men vi kommer att börja behandla väldigt grundläggande. SEO kan verka svårt för många, men egentligen så handlar det mycket om att göra dina sidor användarvänliga och tydliga. Till exempel kan det handla om att ha rätt format på rubriker, se till att rubrikerna verkligen beskriver det texten handlar om osv. Ganska självklara grejer, eller hur?

Tjäna pengar som affiliate & med Adsense

En rolig och spännande del är hur enkelt det egentligen är att börja tjäna pengar på sin blogg. Därför kommer vi att skriva en hel del om det här på bloggen, eftersom vi tror att det är något som många tycker är spännande. Vi kommer titta på flera olika sätt att tjäna pengar, men mest fokus kommer vi att lägga på det som kallas affiliatemarknadsföring och Googles annonsnätverk Adsense. De flesta stora bloggarna har en sak gemensamt, de tjänar pengar med hjälp av affiliatemarknadsföring och Adsense. Vi kommer att visa dig hur enkelt du kan komma igång och börja tjäna pengar på bloggen.

Case & exempel från verkligheten på bloggen

Jag tycker exempel från verkligheten är det absolut bästa sättet för mig att få förståelse för något. Dessutom brukar ett case på någon som lyckats med något i verkligheten kunna vara himla inspirerande. Jag avser därför att lyfta fram så många bloggcase och exempel från verkligheten som möjligt. Jag lovar också att så frikostigt som möjligt ge full transparens i hur det går för vår egen blogg starta-blogg. Jag tycker det ska bli en spännande resa att se denna bloggväxa, jag hoppas att du vill vara med på denna resa tillsammmans med mig. Nu starta vi bloggen tillsammans – nu kör vi, starta-blogg.se!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *