WordPress tillägg du bör installera direkt!

När du startar en blogg är inte WordPress tillägg det första du tänker på kanske. Men det är viktigt att börja bygga bloggen ordentligt redan från början så därför kommer här en lista på WordPress tillägg du bör installera direkt när du startar din blogg! Samtliga har jag installerat!

4 grymma WordPress tillägg

Google Analytics Dashboard for WP

Google Analytics Dashboard for WP – se till att ha full koll på vilket innehåll på din blogg det är som lockar läsare och hur de hittar till din blogg. Kommer besökarna från Google eller från något socialt nätverk? Att ha den vetskapen är guld värd när du lägger upp din strategi för bloggen. Och ska man vara helt ärlig – att veta hur många läsare man har kommer att vara en viktigt motivationsfaktor som gör det roligare att blogga. Verkligen ett WordPress tillägg du bör installera direkt!

WordPress SEO by Yoast

WordPress SEO by Yoast – SEO står för Search Engine Optimization och handlar om att din hemsida ska bli så lätt som möjligt för potentiella besökare att hitta när de googlar ämnen som du nämnt på din blogg. SEO är en hel vetenskap, men detta tillägg hjälper dig skapa inlägg som optimeras bra och även tips hur du kan förbättra texten för att den som rankas bättre av Google. Defintivt ett WordPress tillägg du bör installera direkt!

Simple Share Buttons Adder

Simple Share Buttons Adder – att synas i sociala medier är ett måste för bloggar idag och mycket av trafiken kommer där ifrån. Med Simple Share Buttons Adder kan du själv välja vilka social nätverk du vill ha under varje text och där kan dina läsare sprida dina inlägg i social medier och i bästa fall går det inlägg viral och drar tusentals läsare. Hjälper dig med marknadsföringen av din blogg – ett WordPress tillägg du bör installera direkt!

Yet Another Related Post Plugin

Yet Another Related Posts Plugin – alla besökare till din blogg kommer inte att hamna direkt på din startsida, kanske har de kommit till ett enskilt inlägg från Google eller från Facebook. Hjälp då läsarna att hitta mer innehåll på din blogg som kan intresserade dem. Yet Another Related Posts Plugin förslår ett antal andra inlägg på din blogg som har samma etiketter som det inlägget läsaren läser. Kanon, ökar besökarens tid på bloggen och ökar sannoliketen att det blir en återkommande besökare.

WordPress tillägg

 

Detta är fyra WordPress tillägg du bör installera direkt – kolla gärna runt på denna blogg och se hur jag använder dem!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *